Класовете по балет към НУМСИ изпращат учебната година с Гала концерт в Операта

1
140
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

По традиция, класовете по класически балет при Националното училище за музикално и сценично изкуство “Проф. Панчо Владигеров” в Бургас  ще закрият учебната година с бляскав Гала концерт. Той ще се състои тази неделя, 12 май от 18 часа в салона на Опера Бургас. Билети на касата на Операта.

В мултимедийния спектакъл ще вземат участие бъдещите балетни артисти от 1 до 12 клас, които се обучават по специалност „Класически танц”. Техните педагози Недко Георгиев, Добрина Бахова,  Диляна Бахматова и Владимир Грудев  за пореден път  са обединили усилията си, за да вдъхновят публиката с езика на музиката и танца. Специален гост на балетната вечерта ще бъде  Даниел Тичков – премиер солист на Държавна Опера –Бургас.

Зрителите ще имат възможност да се насладят както на първите стъпки на малките балерини, така и на хореографии по музика на класически и съвременни автори в изпълнение на ученици от гимназиалните класове. Децата ще представят образци от световното балетно наследство – па де дьо, вариации, дуети, ансамбли по музика на Адолф Адам, Лудвиг Минкус, Джакомо Майербер и др.

Част от костюмите за Гала представлението са изработени от учениците от специалност „Сценичен костюм“ с преподавател Аглика Атанасова.