Денят ще бъде облачен, около и след обяд се очакват краткотрайни валежи

1
178
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Днес облачността ще е предимно значителна. Около и след обяд в много райони ще се развива и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи от дъжд, на места, главно в Западна България, временно интензивни и с гръмотевици. Ще продължи да духа умерен, в Източна България временно силен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 18 и 23 градуса, по-ниски по крайбрежието.

По Черноморието ще има разкъсана предимно значителна облачност, прогнозират от НИМХ, цитирани от ИА “Фокус”. Ще духа  умерен до временно силен вятър от изток-югоизток. Максималните температури на въздуха ще са от порядъка на 15-18 градуса. Температурата на морската вода е 13-15 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще е значителна. В следобедните часове ще се развива  купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи от дъжд, на места с гръмотевици. Над 2000-2200 метра валежът ще е от сняг. Ще духа умерен до силен юг-югоизточен вятър. Максимална температура на височина 1 200 метра около 11 градуса, на 2 000 метра – около 4 градуса.