Участието на Мадона в конкурса „Евровизия“ е под въпрос

1
148
Добави коментар

Участието на Мадона в музикалното състезание „Евровизия” е под въпрос, предаде Би Би Си.

Организаторите посочват, че предстои певицата тепърва да подпише договор.

Изпълнителният ръководител на конкурса Джон Ола Санд потвърди, че участието на американската звезда не е съгласувано, т.е тя няма как да се качи на сцената на „Евровизия”.

През април американски и британски източници, близки до Мадона, заявиха, че певицата ще изпее две песни на „полувремето” – една от новия си албум и предполагаем хит от 1989 г. Санд коментира, че не са взети окончателни решения и всичко е в процес на преговори.

Конкурсът започва на 18 май и тази година ще е в Тел Авив, Израел.

Именно тазгодишната локация предизвика и реакции в музикалните среди. През януари тази година, британски изпълнители, между които Роджър Уотърс, Питър Гейбриъл, Вивиан Уестууд и др. изпратиха писмо до Би Би Си, с което призоваха медийният гигант да прекрати покритието на конкурса.

Според музикантите Израел е място, което не защитава човешките права, позовавайки се на продължаващите конфликти с Палестина и палестински граждани.

Мадона разкритикува писмото, като заяви, че винаги е била и ще бъде защитник на всички човешки права. Тя каза още, че няма намерение да спре да пее, за да задоволи нечии политически прищявки, както и да прекрати борбата си срещу злоупотребите с човешките права.