Жълт код за дъжд и гръмотевици е в сила в западната половина на България

1
147
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Днес облачността ще е предимно значителна. На много места ще има валежи от дъжд, в следобедните часове в Западна и Централна България ще са интензивни и с гръмотевици. В 13 области в западната половина на страната е обявен жълт код за потенциално опасно време. Там вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще е слаб до умерен, докато в източните райони ще остане от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 20 и 25 градуса.

По Черноморието облачността ще е значителна, прогнозират от НИМХ, цитирани от ИА “Фокус”. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури на въздуха ще са от порядъка на 15-18 градуса. Температурата на морската вода е 14-15 градуса. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

Над планините облачността ще е значителна, по високите части и мъгливо. Ще има валежи от дъжд, над 2 000 метра – от сняг, в следобедните часове, на места с гръмотевици. Ще духа умерен до силен южен вятър, който привечер постепенно ще отслабва. Максимална температура на височина 1 200 метра около 13 градуса, на 2 000 метра – около 5 градуса.