АкваСорс при бременност, раждане, кърмене и отглеждане на бебето

2
226
Добави коментар
georg4610
georg4610

Д-р Петър Найденов е писал за правилното хранене на жената преди и по време на бременността и в периода около и след раждането, което е изключително важно за нейното здраве и правилното развитие на бебето.

Важно: Консултирайте се с Вашия лекар преди да приемате каквото и да било по време на бременност и кърмене!

Профилактика

Употребата на водорасли по време на бременността е изключително важна и във връзка с профилактиката, за избягване на някои типични увреждания. Бременни, които употребяват микроводорасли, са по-малко застрашени от разширени вени, състаряване на кожата, отрицателен ефект върху красотата на косата, кариеси, проблеми с ноктите, с настроението и т.н.

Може със сигурност да се твърди, че чрез консумацията на микроводорасли бременните жени могат да съхранят здравето, младостта и красотата си и дори и след няколко раждания да останат млади и привлекателни.

Коластрата през бременността може да помогне за по-лекото й протичане и е особено важна за правилното развитие на плацентата и в случаи, когато бебето не се развива достатъчно. Тя би могла да предпази от аборти в по-късните месеци, тъй като действа регенериращо и укрепващо върху всички тъкани на майката и плода.

Преди забременяване

Преди забременяването в продължение на няколко месеца женският организъм трябва да се изчисти, заздрави и подготви за очакващите го повишени изисквания. Това става с Програма Лесно начало, Есенциални мастни киселини (ЕМК), Коластра, Муун Райз с див ямс и Супер Антиоксидант. Те подпомагат обмяната на веществата, балансират ендокринната система на жената и намаляват опасността от мутации и други увреждания на яйцеклетките.

Подобна комбинация се препоръчва и на бъдещия баща, но вместо Муун Райз с див ямс при него се добавя Коензим Q10 с хром за повишаване на оплодителните способности.

По време на бременността

Самата бременност се дели на 3 периода по 3 месеца – първият е свързан с органогенезата, за втория е характерно бързото нарастване на плода, а през третия бебето се дооформя и жената се подготвя за раждането.

През първия триместър

се препоръчва комбинация от Зелена енергия и есенциални мастни киселини (EMK). С цел осигуряване на всичко необходимо за развиващия се детски организъм се добавя Супер Антиоксидант, който предпазване от вредното въздействие на свободните радикали и намаля риска от вродени малформации.

През втория триместър

се създават условия за изявяване на латентния ензимен дефицит у майката и за настъпване на клетъчен глад както при нея, така и у плода в резултат на по-бързото му нарастване. Препоръчва се към храната да се добавят Храносмилателни ензими и да се увеличат 2-3 пъти количествата Зелена енергия и есенциални мастни киселини.

Супер Антиоксидантът вече не е толкова важен за детето, тъй като органите и системите му са вече оформени и няма опасност от увреждане. Това не означава обаче, че той е излишен за майката – бременността е стрес за женския организъм, при който се образуват повече свободни радикали. Така че е за предпочитане тя да продължава да го приема, особено ако има склонност към разширени вени.

През третия триместър

Най-важното за третия триместър на бременността е, че майката и детето вече се подготвят за раждането. Растежът на плода е интензивен, така че е добре бременната да продължава да приема високи дози Зелена енергия и ЕМК.

Храносмилателните ензими подпомагат усвояването на храната, а Коензим Q10 с хром заздравява и тонизира мускулатурата, увеличава силите на бъдещата майка и зарежда матката с енергия за една по-добра родова дейност.

При опасност от аборт

При опасност от ранни хабитуални аборти е добре да се увеличи дозата на Супер Антиоксиданта на 2х2 капсули и да се приемат по-големи количества ЕМК, Коластра и Зелена енергия, както и да се обсъди с лекар дали не би било подходящо ползването на Муун Райз с див ямс.

Раждане и кърмене

По време на раждането е много полезно приемането на Клетъчна енергия през 10-15 мин. по 1 мерителна лъжичка под езика с цел зареждане на матката с енергия и подобряване на родовата дейност.

Ако се прави секцио, 1-2 седмици преди това и след това се вземат големи дози коластра.

След раждане, особено когато майката кърми, се приемат Зелена енергия, ЕМК и коластра (КолАктив или КолАктив 3), а при затлъстяване Лайтън-Ъп, тъй като отслабването с тази храна не води до клетъчно гладуване.

СоQ10 с хром дава сили и е много полезен срещу преумората и за смъкване на килограми.

Източник: Статията е откъс от книгата „Зелените лъчи на светлината“ от д-р Петър Найденов.