БЛС след нападението срещу бургаски психиатър: Докога ще търпим?

1
136
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Български лекарски съюз изрази безусловната си подкрепа към д-р Андрей Стоянов, който бе нападнат, докато изпълнява професионалните си задължения. “Докога ще търпим да ни обиждат, бият, а сега и да стрелят срещу нас????”, питат от организацията в официалната си позиция, разпространена до медиите.

Както вече Ви информирахме, малко след 18:00 часа снощи, в кабинета на психиатъра нахлу маскиран мъж и откри стрелба с газово оръжие. По това време д-р Стоянов е обгрижвал пациент, като за щастие никой не е пострадал.

”Многократно сме осъждали всяка форма на агресия и сме заявявали, че е необходим работещ механизъм, който да защити лекарите на работното им място, за да може спокойно да изпълняват задълженията си. Българските лекари настояваме институциите в България, които са ангажирани да оказват дисциплиниращ ефект, да бъдат максимално строги и безкомпромисни и да не се взимат предвид смекчаващите вината обстоятелства”, пишат още от БЛС в позицията си.

От организацията вече дадоха старт на своя национална кампания срещу насилието и агресията, насочена към лекари и медицински персонал под надслов #ПребориГнева.