Причината за отлично здраве и красиво тяло

1
179
Добави коментар
svetla58
svetla58

„Според китайската медицина пролетта е най-подходящото време за провеждане на програма за детоксикация, тъй като това е най-подходящият период за възстановяване на черния дроб и жлъчния мехур. Като подобряваме работата си, започваме процеса на почистване на цялото тяло ”, обяснява Доминик Ченот. Подобно на съпруга си Анри Шено, тя е специализирана в детоксикацията, която е популярна сред топ-моделите и актрисите.
Целта на детоксикацията е да се почисти тялото и да се възстанови правилното функциониране на органите, които подобряват функционирането на цялото тяло. – Първо, бъбреците, които отделят токсичните съединения от кръвта и поддържат водния баланс. Второ, черният дроб и жлъчката са органи, които неутрализират и елиминират токсините. Кожата също е важна, тя помага да се отървете от излишните с помощта на изпотяване. Нейното състояние зависи от работата на червата, а почистването е необходимо за детоксикация на целия организъм, тъй като тук се натрупва голяма част от отпадъците. “

Колко да следваме детоксикационната диета?
“Идеалният вариант е три дни веднъж месечно и най-доброто от петък вечер до понеделник.”

Какво можете да ядете?

Шиитаке гъби – стимулират черния дроб.

Куркума – предпазва, възстановява и почиства черния дроб, а също така насърчава храносмилането.

Лимон – идеален за стимулиране на черния дроб.

Артишок – подобряване на отделянето на жлъчката.

Аспержи – спомага за премахване на токсините.

Глухарче е цвете с безброй добродетели, особено за храносмилателната и хепатобилиарната система. Може да се добавя към билковия чай и напитки вместо сутрешното кафе.

Водораслите са чудесни за супи и бульони. Те също така добавят вкус: благодарение на водораслите, дори не можете да приготвите ястия. “

https://www.instagram.com/p/BsBjfgzhbwb/?utm_source=ig_embed

Допълнителни препоръки
Пийте здравословна напитка сутрин на празен стомах: лимон, прясна куркума, джинджифил и вода, налейте гореща или студена вода върху всичко.

Изключете от диетата си: млечни продукти и животински протеини (по време на детоксикацията трябва да промените киселинността на тялото, което е силно окислено от животински протеини), както и алкохола.

Има сезонни храни – те имат повече витамини.

Активирайте черния дроб: пийте топла вода – това подобрява кръвообращението и, следователно, работата на органите.

Упражнение – правете четирийсет минути тренировки всеки ден.

Направете самомасаж.

Основните предимства на почистването на тялото
– Невъзможно е да се назоват всички. Сред най-важните: подобрено зрение (поради нормализиране на черния дроб) и кожата става сияйна и чиста. Първоначално ще почувствате сънливост, но след това ще ви бъде предоставен прилив на енергия в нов том. Ще станете по-весели, когато се събудите, а също така ще отслабнете.