Бареков ще подаде документи за шеф на БНТ :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,…

1
241
Добави коментар

Снощи  в предаването „Делници“ по телевизия „Евроком“ лидерът на „Презареди България“ Николай Бареков направи любопитни разкрития.

Припомняме, че Бареков бе началник на журналиста Емил Кошлуков, който съвсем не е подходящ за поста „генерален директор“ на БНТ. Бареков бе 30 години в телевизиите от репортер до изпълнителен директор. Той е журналист със стаж и нужния опит.

„България трябва да се измъкне от позицията на 111 място по свобода на медиите. Смятам, че мога да дам още на медиите и мисля, че на 99 процента съм узрял за решението да си подам документите за участие в конкурса за директор на БНТ.“, разкри Бареков.

Както е ясно, бившият евродепутат няма подкрепата на властимащите и сподели, че ще отиде с чисто сърце да представи концепцията си за развитие на БНТ. Според неговите думи концепцията ще започва така: БНТ е обществена телевизия, а не държавна. БНТ не е на политиците, а на народа, който с данъците си издържа тази телевизия.

Водач на листата на „Презареди България“ в предстоящите избори за Европейски парламент е журналистът Димитър Байрактаров с номер 26. Той ще бъде част от АКРЕ (Алианс на европейските консерватори и реформисти), където Николай Бареков бе част от ръководството.

„Аз напускам политиката, но оставам зад Байрактаров, защото смятам, че той е най- достойният кандидат за европейски депутат. Той е баща на четири деца. Той е човек, който в предишния парламент не подведе своите избиратели. Той бе излъган от своите колеги – лъжепатриоти. От три години Байрактаров е свободен журналист. Той има социално мислене и ще работи за реформи в Европейския парламент, свързани с подобряване благосъстоянието на българските граждани.“, коментира гостът в студиото.

Бареков бе единственият български евродепутат, който се застъпи за пакета „Мобилност“ и благодарение на неговия златен глас, той мина в Европейския парламент. Пакетът „Мобилност“ осигурява на трудовите хора нормални условия на труд и достойно европейско заплащане и защитава българския национален интерес.

„Наглостта на Ангел Джамбазки и Андрей Новаков няма граници! Те твърдят, че било много добре да живееш по шест месеца в годината в кабината на камиона, да не се прибираш при семейството си, да нямаш условия за поддържане на лична хигиена дори. Защо Джамбазки и Новаков спят в хотел за 200 евро? Да се откажат от скъпия хотел и да станат шофьори на ТИР.“, призова Бареков.

Основната цел на Бареков и Байрактаров е свързана именно с пакета „Мобилност“. Те са категорични, че шофьорите на ТИР трябва да се прибират при семействата си на всеки три седмици, да им бъде осигуряват хотел по време на тяхната почивка и достойно заплащане.

Димитър Байрактаров като многодетен родител, какъвто е и Бареков познава проблемите на българското семейство. В предаването стана ясно, че в следващият Европейски парламент, кандидат-евродепутатът ще работи за одобряването на минимален базов доход и за пенсионерите и за работещите хора в цяла Европа.

„Нормално ли е пенсионерите в България да живеят с 250 лева, при положение, че линията на бедност за един човек в България е 350 лева?“, запита лидерът на „Презареди България“.

Запитан дали с колегата му Байрактаров ще се борят срещу двойния стандарт при храните, Бареков заяви, че той е един от борците, тъй като е бил в комисията по екология в ЕП.

Там той е започнал с доклад, който е бил против двойните стандарти за лекарствата, защото както знаем двоен стандарт има не само при храните, а и при лекарствата. Качеството на медикаментите в България е далеч по- ниско от това на същите такива в чужбина, а цените са по- високи.