Дербито отмина

4
197
Добави коментар

Ботев – Локомотив

Мачът между тези два отбора винаги е бил запомнящ. Мога да кажа, че това е истинското дерби на България, що се отнася до футбол. Футболисти и фенове дават всичко от себе си за да спечелят двубоя. Дерби, което се помни с интересни обрати и красиви положения. Не напразно и агитките държат едно високо ниво на посещаемост. Тази година София успя да го усети след като беше парализирана от феновете от Пловдив!

Израснах с футболен клуб Ботев Пловдив. Бил съм на много техни мачове и тази тръпка е трудно заменима. Преживял съм доброто и лошото, което е спохождало Ботев Пловдив. Радвам се, че детството ми е преминало в една част около спорта и спортуването. За този мач имах честта да пътувам в автобус с юноши на ФК Марица Пловдив. Видях живеца в тях, страстта им към спорта и естествено закачките помежду им. Като цяло едни страхотни хлапета, тръгнали да се насладят на най-великия спорт – футболът. Този спорт както и всеки друг учи на дисциплина и стремеж за постигане на желаните цели. Учи те да се стремиш към тях като за да ги постигнеш е нужно да се бориш със „зъби и нокти“. Ако в спорта това не се случи, то в живота има голяма вероятност под друга форма те да станат факт!

Мачът

Моите впечатления от двубоя между двата отбора не са кой знае колко добри. Имал съм щастието да бъда на не едно и две дербита. На много от тях съм гледал истинска битка между хищници, сърцераздаване до такава степен, че не ми е ясно как издържат цял мач. Борба за топката до последната секунда на мача. Е, всичко това този път го нямаше!