Вижте къде е най-слънчевият район на планетата. 768 дни без облаци

1
148
Добави коментар

Няма нищо подобно на чувството, което изпитваме, когато слънчевите лъчи галят кожата ни.

Има едно място на планетата Земя, което ви гарантира дневната доза витамин D целогодишно. Това е Сейнт Пийт Бийч/Клиъруотър.

Разположен на западното крайбрежие на Флорида, районът може да се похвали със средно 361 слънчеви дни годишно и държи Световния рекорд на Гинес за най-много последователни дни слънце – 768.

Мястото привлича туристите, освен с климата си, и с невероятните плажове, пълните с адреналин водни спортове, горещите културни събития и вкусната храна.

Clearwater Beach е избран за най-добър плаж в Америка от TripAdvisor.

В същото време St. Pete Beach е по-спокойно място, което го прави страхотна дестинация за изграждане на пясъчни замъци, забавления с парасейлинг или кръстосване с лодка на Мексиканския залив.

Островите Honeymoon и Caladesi също са идеални.

Клиъруотър има и морски аквариум.

Едно от най-известните места за култура е световно известният музей на Дали в Сейнт Пийт Бийч.

В него е разположена най-голямата колекция от творби на художника извън Испания, както и повече от 70 невероятни улични стенописа, които украсяват сградите на Central Avenue.

Районът предлага изобилие от зашеметяващи ресторанти, богати на редица кулинарни изкушения, включително изобилие от пресни морски дарове.

Има и редица малки, независими пивоварни, произвеждащи свежи, занаятчийски бири, които не могат да се открият никъде другаде.