Google ограничава партньорството си с Huawei?

1
171
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Google планира да ограничи партньорството си с Huawei, твърдят източници на Ройтерс. Решението било резултат от похода на американския президент Доналд Тръмп срещу китайския гигант, който доведе до включването на техно фирмата в т.нар. “черен списък” с продукти, забранени за употреба от американските фирми поради заплаха за националната сигурност.

Както вече Ви информирахме, бизнесът няма да може да използва телекомуникационните продукти на китайската компания, без предварително позволение от държавата. Като причина се изтъква това, че те “да подкопаят националната сигурност и да нарушат интересите на външната политика на САЩ”.

На практика потребителите по целия свят ще усетят промяната догодина, когато новата версия на най-популярната операционна система за мобилни устройства – Android няма да бъде достъпна за собствениците на устройства с марката Huawei. Без ъпдейт на ОС-а, тези потребители няма да могат да обновяват и приложенията, които използват за услугите на Google, като Gmail, YouTube и др.

Това е един от най-тежките удари за китайската компания от началото на конфликта със САЩ.