Борисов: В Барселона показват къщата на Сашо Чаушев и казват, че е моя

1
136
Добави коментар

В Барселона показват къщата на Сашо Чаушев и казват, че е моя. Това каза министър-председателят и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов в предаването „Тази сутрин“ по бТВ.

Борисов коментира и призива на водача на листата на БСП Елена Йончева към главния прокурор Сотир Цацаров за разследване на къщи в Барселона, която, според нея, има свързаност с премиера.

„Веднъж Сашо Чаушев им отговори. Веднъж отговарях на тази тема. В Банкя показват една къща, която мисля, че е на Емо Кюлев и пишат, че е моя. В Барселона показват къщата на Сашо Чаушев и казват, че е моя. Тя си има нотариален акт, има си всичко. Това го правят години наред. Аз нищо не мога да направя, не мога да му кажа продай си къщата, това си е негова работа“, заяви той.

„Аз съм бил бизнесмен преди да стана главен секретар в „Ипон“. Тя си е фирма, която съм създал аз и си останаха хората, които работеха тогава с мен, да си изкарват прехраната“, изтъкна премиерът Борисов.

„Избират познати хора от преди 20 години и живеят Банкя, питат ме познаваш ли ги, казвам, че ги познавам и започват да съчиняват. Нека да го правят, това най-малко ме интересува в техните глави какво е“, допълни Борисов.

По думите му фирмата, която е основал преди години, е била в резултат на честен труд.

Премиерът отхвърли твърдението, че има имоти в Барселона. „Аз имам къща в Банкя. Там съм живял, там живея и там ще умра. Барселонската къща, която показват, е на Сашо Чаушев. Поканете го и вижте,“ каза той, като допълни, че проверка и прокуратурата е направила по този въпрос.