Президентът на САЩ Доналд Тръмп отправи заплаха към Иран

1
195
Добави коментар

Нова ескалация на напрежението между Съединените щати и Иран. В Туитър американският президент отправи остро послание към Техеран. Американски военни извършиха маневри в Арабско море.

„Ако Иран иска да се бие, това ще бъде официалният край на Иран. Никога повече не заплашвайте Съединените щати“. Това предупреди Доналд Тръмп чрез публикация в Туитър.

Посланието на американския президент идва в отговор на изявленията на ирански представители, че Техеран не иска война, но и не се страхува от такава.

Размяната на реплики засили безпокойствата за възможен конфликт на фона на растящото напрежение между Съединените щати и Иран.

Все пак в интервю за телевизия „Фокс нюз“ американският президент посочва, че не желае военен конфликт.

Доналд Тръмп, президент на САЩ: Аз просто не искам да имат ядрени оръжия, те не могат да ни заплашват! Не искам война, защото тя разрушава икономиките и най-важното – убива хора.

По думите на Тръмп единствената намеса от страна на САЩ може да е икономическа.

Заради предполагаема заплаха от Иран, Вашингтон засили военното си присъствие в Персийския залив. Военноморските сили на САЩ съобщиха, че са извършили маневри в петък и събота в Арабско море с участието на ударна група начело със самолетоносача, който беше изпратен по-рано там.

Техеран определя военното присъствие в региона като „психологическа война“ и „политическа игра“.