Борисов откри ново предприятие към автомобилния завод в Пазарджик

1
127
Добави коментар

Премиерът Бойко Борисов присъства на откриването на ново предприятие към автомобилен завод в Пазарджик. То ще осигури нови над 1 000 работни места. Планира се до две години в завода да се назначат около 4 000 души. Борисов прогнозира още чуждестранни инвестиции в района.

В новите производствени мощности на предприятието ще се произвеждат части за 9 млн. автомобила годишно.

Според Борисов е изключително важно този проект да бъде завършен в срок. Защото в противен случай целият трафик от предприятията, които се строят, ще блокира града. Индустриализацията вече е факт подчерта премиерът Борисов и припомни, че на местата, където има предприятия, до преди две три години е имало поляни, на които хората са пасяли животните си.

Бойко Борисов, министър-председател: Факт е, че не само заводите не си отиват, факт е че все нови откриваме. Благодаря на работниците, шапка им свалям, щото с техния труд и тяхната висока производителност, тука има много високо технологични производства. Факт е, че над 1000 нови работни места, сто милиона инвестиции се правят. В момента в машиностроенето дава 20-30% от БВП.