„Софарма“ инвестира в български сървъри и софтуер

1
142
Добави коментар

Най-голямата фармацевтична компания в България – „Софарма“ АД използва български сървъри, софтуер, системна интеграция и дискови масиви. Доставчик е българската фирма „Перси“ ООД, заяви Александър Соломахин, CIO на дружеството. Допълнително сме снабдявали с настолни компютри, преносими компютри, периферия и резервни части, които се сглобяват при нас, подчерта той.

„Фирма „Перси“ е бизнес партньор на „Софарма“ АД вече над 17 години. За този период на съвместно сътрудничество сме изградили голяма част от хардуерната информационна инфраструктура, като винаги сме получавали полезни идеи и съвети от техните квалифицирани инженерни специалисти“, посочи Павел Градев, ИТ Мениджър на Софарма АД. Фармацевтичното производствено предприятие изисква техниката да работи 24/7/365 дни в годината, което означава да имаме надежден партньор при поддръжката на това оборудване, допълни той. Доказалият се професионален екип от специалисти на „Перси“ предоставя качествен краен продукт за работа, а в комбинация с експресния сервиз ни дава спокойствието за работа, без да имаме притеснения при евентуално възникнал дефект в оборудването, каза Градев.

Компанията „Перси“ ООД има собствен бранд за компютърни и сървърни конфигурации „STINGER” с 36 месеца гаранция. Те са проектирани за постигане на изключителна производителност с оптимизиране на натоварването и хардуерно подобрена сигурност. Това е резултат от значителен напредък в дизайна на входно-изходната архитектура, паметта, съхранението на данни и мрежовите технологии. Системите позволяват гъвкав подход при проектирането на конфигурации, подходящи за широк спектър от задачи – от стандартни приложения до критични бизнес операции, анализ на данни в реално време и изкуствен интелект.

„Перси“ ООД е системен интегратор и производител на висококачествени сървърни и компютърни системи. Фирмата присъства на пазара повече от 29 години и непрекъснато внедрява водещи идеи и технологии в производството си. Сертифицирана е по ISO 9001:2015, ISO 27000, ISO 14000, AQAP за качество по стандартите на NATO – стандарти, гарантиращи отлична организация на търговския, производствения и сервизния процес. Компанията е известна с доставките на сървъри, работни станции и дискови масиви на Европейската организация за ядрени изследвания (ЦЕРН), с която работи от 2012 г.