Агенцията по горите с нов шеф :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу, справочник,…

1
185
Добави коментар

Инж. Мирослав Маринов е новият изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по горите, съобщиха от структурата. Той заменя на поста досегашния началник инж. Мирослав Джупаров.

Маринов е завършил Лесотехническия университет, като през 2005 г. е започнал работа в отдел „Екология, земеделие и гори” в Община Сливен. В официалното съобщение се посочва, че е преминал през йерархията на горското стопанство като началник участък, заместник-директор и директор. Ръководил е държавните горски стопанства „Стара река”, „Твърдица” и „Тича”, както и Регионалната дирекция по горите в Сливен.

През юни 2015 г. започна проверка в ръководеното тогава от Маринов стопанство „Тича” заради информация, че големи количества дървесина се изнасят незаконно със знанието на горските служители. Стотиците дървета са с неясна маркировка и така не става ясно кой носи отговорност. Пред камерата на bTV уволнен горски заяви: „Като кажа на шефа: „Има нарушения”, той вика: „Мълчи, ще се размине!” Как ще се размине?! Писах рапорти, вика: “Спри се с тези рапорти!”

Самият Маринов тогава отрече да има чадър над негови служители, като подчерта, че няма разследващи функции и не е успял да разбере кой е виновният за незаконната сеч.

Няма публична информация за резултата от проверката, назначена от тогавашния (и сегашен) земеделски министър Десислава Танева.