Подпийнал мъж катастрофира с крадена кола при гонка с полицията

1
158
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Подпийнал криминално проявен катастрофира с крадена кола при гонка с полицията. Този списък с престъпни деяния натрупа 55-годишен мъж от Слънчев бряг късно снощи. Заподозреният не е пострадал при инцидента и е бил задържан от полицията.

Всичко започнало около 23:00 часа, когато в РУ – Несебър постъпил сигнал за откраднат автомобил “Сааб 95”, собственост на английски гражданин. Возилото било паркирано на ул. “Васил Левски” в село Оризаре.

Полицаите успели да издирят возилото. Колата била засечена в района на КК “Слънчев бряг” – Запад. Униформените подали сигнал на водача да спре, но той не се подчинил. Вместо това увеличил скоростта.

И в резултат на това катастрофирал в района на кръстовището пред х-л “Карлово”. Поради високата скорост колата не успяла да завие наляво в посока Свети Влас, като вместо това минала през бордюра на велоалеята. Това увредило сериозно долната част на двигателя.

Без да има начин да се измъкне, шофьорът бил задържан от полицаите. При тест с дрегер те установили, че криминално проявеният е консумирал алкохол. В кръвта му имало 1,1 промила.

По случая е образувано бързо полицейско производство.