Григор Димитров започва срещу сърбина Типсаревич на “Ролан Гарос“

1
177
Добави коментар

Григор Димитров ще започне участието си на Откритото първенство на Франция по тенис с мач срещу Янко Типсаревич, отреди тегленият в Париж жребий.

Това ще бъде седми мач помежду им, а двамата играха един срещу друг и в първия мач на Откритото първенство на Австралия по-рано тази година. Тогав Димитров спечели в четири сета, но общият баланс е в полза на сърбина, който води с 2:1 победи.

При победа Димитров ще срещне във втория кръг победителя от мача между поставения под номер 11 в схемата Марин Чилич (Хърватия) и Томас Фабиано (Италия).

В момента Димитров е на 47 място в ранглистата. На „Ролан Гарос“ той никога не е записвал големи успехи. 3 пъти е стигал до трети кръг в турнира. Това направи и през 2018 г., когато беше отстранен от Фернандо Вердаско след загуба с 6:7(4), 2:6, 4:6.

Наскоро Григор се раздели с дългогодишния си треньор Дани Валверду. За представянето му сега се грижи Радек Щепанек. Дали двамата ще продължат да си сътрудничат зависи от представянето на българина на втория за годината турнир от Големия шлем.