Ford представи робот за доставки (ВИДЕО) :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,…

1
183
Добави коментар

Автомобилният гигант Ford експериментира с нещо съвсем различно: робот за доставка на пакети. Компанията обяви вчера, че тества робот, който да доставя доставки от автономните коли на компанията до прага на клиентите.

Ford вече пробва пилотно доставки с автономни автомобили, вдъхновени от популярността на онлайн пазаруването.

Но компанията установила, че понякога е неудобно за хората да излязат извън домовете си и да вземат пакета от автономната кола, която чака до бордюра. Така автомобилният гигант решава да си партнира с Agility Robotics, стартъп от Олбъни, Орегон, който създава подобен на човек робот, способен да носи пакети с тежест до 40 паунда.

Роботът, наречен Digit, може да се катери по стъпала, да ходи по неравен терен и да балансира, дори и да бъде ударен. Във видеото се вижда как роботът заобикаля е-скутер, блокиращ пътя му по тротоара.

Ford отказа да каже дали планира да пусне собствена услуга за доставка или ще прави доставки за партньори. Преди това автомобилната компания работеше работи с Domino’s, тествайки доставка на пици в Ан Арбър, Мичиган. Клиентите трябваше да отидат до автомобила и да въведат код на тъчпад, преди да се отвори прозорец на задната седалка, за да може да си вземат пицата.