Горчива победа за ЦСКА над „Ботев“ Пловдив :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,…

1
240
Добави коментар

ЦСКА победи „Ботев“ Пловдив с 1:0 у дома в последния кръг на Първа професионална футболна лига, но въпреки това не успя да спечели шампионската титла. В същото време новите-стари шампиони от „Лудогорец“ се наложиха с 4:1 над „Черно море“ и запазиха лидерската си позиция.

Така за 25-ти път в историята тимът, който играе на стадион „Българска армия“, завършва първенството в подножието на върха.

Пред препълнените с очакващи триумф фенове тирибуни, „червените“ хвърлиха всички сили в мача и не разочароваха с играта си. Това обаче не беше достатъчно.

Гостите от „Ботев“ всъщност започнаха доста активно и с опасни атаки. Кардосо и Неделев опитаха да вкарат за „канарчетата“, но неуспешно. „Червените“ отговориха с опасна атака на Тиаго, който обаче прати топката в аут.

През второто полувреме възпитаниците на треньора Добромир Митов и консултантите Люпко Петрович и Димитър Пенев, започнаха все по-настоятелно да поглеждат към вратата на гостите и се настаниха трайно в тяхното наказателно поле.

Гредите на два пъти спасиха „Ботев“ от гол – през 76-ата и 77-ата минута след изстрели на Тиаго и Томаш. Вратарят Кайзер пък блокира шут на Пинто.

В крайна сметка попадението за ЦСКА дойде в 90-ата минута, а негов автор беше Жоржиньо.

До края на мача атаките на „червените“ не спираха, но до повече попадения не се стигна.

Така ЦСКА спечели сребърните медали в първенството и ще играе в квалификациите за втория по сила европейски клубен турнир – Лига Европа.