Важни въпроси при избор на камери за видеонаблюдение

3
279
Добави коментар
seoslav
seoslav

За да изчислите какъв бюджет ви е необходим, трябва да обърнете внимание на някои детайли при избор на камери за видеонаблюдение

Видеонаблюдението е много актуално в днешно време и почти всеки се замисля дали да заложи на него. Мотивацията може да е различна, но инвестицията винаги си заслужава, защото ни дава спокойствие и ни гарантира повече сигурност.

Когато обаче искате да изчислите какъв бюджет ви е необходим за изграждане на системата, трябва да обърнете внимание на някои съществени детайли при избора на камери.

Ето кои са ключовите въпроси, на които да откриете отговор:

Важно условие е първо да се установи дали устройствата ще бъдат само за лична употреба на място или се предвижда и дистанционен достъп. Съществуват изгодни варианти за инсталиране, които включват минимално оборудване и съответния записващ диск, стига да не изисквате покриване на голям периметър.

Опитайте се да изготвите схема с примерно разположение на камерите до обекта, в който се целите, за да изчислите разстоянията. Броят на камерите също трябва да бъде уточнен. Изследва се и районът наоколо – оживена улица ли е, има ли трафик и какъв е той.

Ако ще бъдат поставяни камери на по-голяма височина, трябва да се обсъдят възможностите за тяхното монтиране.

Има и теми, които изобщо не бива да бъдат подценявани – например спира ли често токът в местността, какви са рисковете и потенциалните интереси на крадците, тоест имуществото, което се стремим да опазим и т.н. подробности.

Добре е да се обърне внимание и на разстоянието от помещението до записващото устройство, както и най-далечната камера по мрежата, която искаме да създадем.

Осъществяването на самия монтаж може да бъде извършен от професионалисти, което е желателно разбира се, но някои потребители предпочитат да го направят и сами. Това също се отразява върху сумата, която предстои да инвестирате.

Относно резолюцията на камерите, приоритетно е да установите какви са намеренията ви – дали искате да се фокусирате върху лица, образи в цял ръст, коли, модели и номера.

От не по-маловажно значение и дали наблюдението ще се осъществява само през деня или/и нощем. Трябва да се прецени също за какъв срок ще се съхраняват самите записи от камерите, което в различните ситуации има своите конкретни съображения.

Когато става дума за охрана на открита площ или по-специфични зони, мерките могат да бъдат комплексни и да се допълнят с алармени системи, както и други тип средства за защита.

Правилният подход изисква задължителен оглед на място, за да се изчистят всички поставени по-горе въпроси.

Богат избор на камери за видеонаблюдение от Виждам те.

Важни въпроси при избор на камери за видеонаблюдение

5 (100%) [общо] глас[а]