Григор победи на старта на „Ролан Гарос“ :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,…

1
266
Добави коментар

Григор Димитров постигна дълго чакана победа на червени кортове и се класира за втория кръг на втория за годината турнир от Големия шлем – „Ролан Гарос“.

Българският тенисист победи Янко Типсаревич за 3-ти път в 7-те им мача и за втори път през 2019 г., след Откритото първенство на Австралия. Българинът се наложи с 6:3, 6:0, 3:6, 6:7(4), 6:4 над своя опонент, който отсъстваше дълго от кортовете заради контузия през миналия сезон.

По време на мача в Париж Димитров показа двете лица на играта си, преминавайки през върхове и спадове през трите часа на корта. Въпреки, че Типсаревич пръв направи пробив, българинът успя да се съвземе и да изравни. Последва нова размяна на пробиви, а Димитров сложи точка на спора в първия сет след 6:3.

Във втория гейм българският тенисист беше още по-категоричен – 6:0. Това беше първият „геврек“, който Димитров прави от финалите в Лондон през 2017 г., когато стана победител и се изкачи до третото място в ранглистата. Иначе е 26-ти безответен сет в кариерата му.

Димитров започна с пробив третия сет, но Типсаревич веднага изравни. И като че ли тогава настъпи спад в играта на българина. Сърбинът направи два пробва и взе сета след 6:3.

Четвъртата част беше доста оспорвана. Типсаревич направи пробив за 3:2. Григор обаче бързо успя да го върне и да изравни резултата. Сетът влезе в тайбрек, в който по-съобразителен се оказа съперникът на Димитров, а това доведе до пети решителен сет.

След размяна на няколко гейма българинът най-накрая излезе напред в резултата и реализира пробив за 5:4, а след това го затвърди, което му донесе и крайната победа.

В следващия кръг Димитров ще срещне Марин Чилич от Хърватия, който победи Томас Фабиано. В петте срещи, играни до сега, българинът има само 1 победа.