Григор Димитров преодоля 1 кръг на Ролан Гарос – SportVox

1
226
Добави коментар
sheri
sheri

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров си усложни сам задачата срещу Янко Типсаревич на старта на “Ролан Гарос”, но все пак преодоля първото си препятствие на “Големия шлем” на клей – 6:3, 6:0, 3:6, 6:7(4), 6:4 за 3 часа и 7 минути игра на “Корт 1” в Париж.

Шампионът от Финалите на АТР 2017 беше безмилостен в първите два сета, но после отново сам съживи надеждите на противника си със загуба на концентрация в третата част. Типсаревич повиши значително нивото си в третия и четвъртия сет, с което се постави в позиция да се бори за обрат.

Късен пробив в последния пети сет изведе Григор до победата в ненужно драматичния сблъсък, в който все пак българинът демонстрира достатъчно класа и нерви, за да елиминира противника.

Григор “върза геврек” на съперника си, което не му се беше случвало от двубоя с Джак Сок на полуфиналите на Финалите на АТР 2017, а иначе в кариерата си на клей Димитров го е правил още два пъти – срещу Шютлер в Хюстън през 2011-а и срещу Каловелонис за Купа “Дейвис” през 2014-а.

Иначе българинът загуби тайбрека в четвъртия сет срещу Типсаревич и тази година вече е със съотношение 4-7 в “дългите геймове”, но пък това не му попречи да наложи волята си и да бъде по-агресивният от двамата в заключителната пета част.

Цели 70 уинъра направи Григор Димитров срещу 30 непредизвикани грешки, а съперникът му бе с 39-28 по тези показатели. Следващият му противник ще бъде също доста солиден – Марин Чилич, който по-рано през деля се справи със съпротивата на Томас Фабиано с 6:3, 7:5, 6:1 за 2 часа и 11 минути игра.

Sportal