Нинова свиква избори за председател на БСП

1
157
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Резултатите от евроизборите, които отново отредиха на БСП второ място като политическа сила у нас, провокираха лидера Корнелия Нинова да свика национални избори за председател на партията, като самата тя ще се състезава, за да запази поста си.

”Смятам, че отговорността трябва да е солидарна – от основните партийни организации, до председателя на партията. Затова ще предложим да се проведат конференции във всички общини, на тях да се направи анализ по места, оценка- какво се е случило, защо сме загубили или спечелили, ние печелим в четири области. На конференциите трябва да има точка за избор на общинско ръководство  – общински съвети и председатели. Ще предложим и провеждане на областни съвети, отново с анализ и оценка на резултатите и избор на областен председател”, заяви Нинова пред медии днес. Във вътрешните избори на столетницата ще могат да гласуват всички членове на партията. По думите на Нинова, изборите би трябвало да се проведат до края на лятото.

”Друго предложение, което ще внесем утре на заседанието на пленума е ПГ на “БСП за България” да се върне в Народното събрание и да внесе отново: Закон за КОНПИ, промени в Закона за съдебната власт, свързани с избора на европейски прокурори и правомощията на главния прокурор. Нашата позиция е за промени, които да доведат до справедливо правосъдие”, допълни Нинова.