Каква е тайната на роклята от Диор, създадена за Ел Фанинг?

1
144
Добави коментар
svetla58
svetla58

Специално за американската актриса Ел Фанинг, която през 2019 г. стана член на журито на 72-ия филмов фестивал в Кан, креативният директор на френската модна къща Christian Dior Мария Грейс Кюри създаде костюм, вдъхновен от наследството на Christian Dior. В началото на 50-те години на миналия век кутюрът революционизира света на модата, като създава нов стил на женско облекло.

Търговската марка „Dior“ се превърна в костюм с черна плисирана миди пола, облечена в бяло Барско яке и очарователна плетена шапка, което позволи на собственика му да подкрепи мистериозния флаур. След това легендарният образ е заснет на брега на Сена в Париж от фотографа Уили Мейуолд, а повече от половин век по-късно Кари решава да пресъздаде женски костюм.

За да създадат за Ел Фанинг прозрачна блуза и многопластова пола,с цвета на касис, майсторите на Кристиан Диор взеха 50 метра тюл и повече от 350 часа работа. За да съвпадне напълно с модела на снимката на Уили Мейуолд, Фанинг допълни безтеглов лък от тюл с черна шапка с рафия. Актрисата буквално блестеше на червения килим по време на премиерата на филма на Куентин Тарантино “Някога в Холивуд”, така че можем спокойно да кажем, че наследството на Диор е в сигурни ръце.