Най – новите сватбени тенденции за 2019

1
170
Добави коментар
svetla58
svetla58

През последните няколко години се наблюдава една целенасочена транзакция от големи пищни сватби към по-малки, романтични и с много персонализирани детайли тържества. Младоженците търсят повече незабравими преживявания и мини специални моменти през целия сватбен ден. Сериозна тенденция през последните години са сватбите, доближаващи се до природата, употребата на много зеленина и естествени материи.

Друга сериозна тенденция се очертава и в дистанционните сватби. Все по

вече младоженци организират сватбените си на романтичен остров или екзотично място. Те искат да съчетаят красивото преживяване с едно незабравимо за тях и техните гости пътуване.

Е, 2019 няма да ни изненада с нови тенденции в тази насока. Младоженците ще продължават да търсят индивидуалност и оригиналност за техните сватби. През тази, обаче година някои елементи и детайли ще бъдат много по-актуални.

Наситени, ярки, създаващи щастливо настроение цветове

След като Пантон обяви цвета на 2019 – “жив корал” много експерти в сватбения и събитиен дизайн прогнозорат, че той да бъде един от водещите цветове.

В сватбената и събитийна индустрия този цвят може да предложи десетки възможности. От малки елегантни акценти до цялостен дизайн на събитието. “Жив корал” ще създаде чудно хубаво настроение в комбинация с всички топли нюанси на жълто, оранжево, прасковено и червено. Съчетан с по-студени тонове като блъш, розово, тюркоаз, лавандула и небесно синьо, “жив корал” ще придаде елегантен привкус на прохладна екзотична вечер.

Освен този прекрасен цвят, някои събитийни дизайнери като Колин Коуи и Минди Уийс прогнозират още употребата на цветове като емералд, патладжан и бордо.

Минималистично присъствие на детайли

След сватбата на Принц Хари и Меган Маркл, цялата сватбена индустрия е категорична – малките, но изискани, луксозни детайли са новата посока за съвременните сватби.

Без много финтифлюшки и воланчета, без много панделки и претрупани елементи, минималистичният подход ще се наблюдава във всеки детайл от сватбата –
изчистени булчински рокли, стилна декорация със скъпи, изискани елементи и детайли, които предават съобщения и разказват история

Тази тенденция ще се наблюдава дори и в сватбеното меню и напитки. Младоженците все повече искат тяхната сватба да е преживяване и за техните гости. Как по-добре може да се постигне това, ако не с деликатесно меню и прекрасни напитки!

Внасяне на природа в залата

Бохо шик, по-неофициални и малко по-нетрадиционни ще са сватбите през 2019 по отношение на декорация с цветя. Тенденцията е чрез декорация и цветя да се внесе романтичната цветна градина в сватбената зала.

През изминалите години употребата на зеленини в сватбената декорация зае доминираща позиция. Сега тази тенденция се засилва, като в залата ще влязат още  елементи като дървени клонки, мини дръвчета и други естествени, природни акценти.

Цветните аранжировки ще са много по-ефирни, романтични и изглеждащи естествено, като все по-често се забелязват предпочитания на ниски аранжировки в стил “пътечка” преминаваща през центъра на масата.

Цветята Далия и Лютиче ще са предпочитани както за декорация на масите, така и за букета на булката, шаферските букети и бутониерите на младоженеца, кума и шаферите.

Младоженците стават все по-екологично ориентирани и това ще доведе до много по-натурално, естествено изглеждащи сватбени декорации. Въпреки това обаче, тенденциите са цветята по масите да бъдат повече и с високо качество.