Боя или шампоан оцветител за коса? Кое да изберем

1
341
Добави коментар

Всяка жена мечтае да смени цвета на косата, но когато става въпрос за трайна промяна, е редно да обърнем внимание на последиците

Ако ви предстои важен повод или просто искате да се поглезите временно, вместо инвазивните дълготрайни бои за коса специалистите препоръчват оцветяващите шампоани.

Техният ефект не е толкова траен, но що се отнася до здравословния вид на косата, няма да се наложи да правите компромис с това. Дълготрайната боя разтваря естествения цвят по химичен път и оцветява с желания нюанс, което нарушава целостта на косъма. Шампоанът оцветител действа на повърхността, поради което е много щадящ и особено подходящ при по-слаби коси.

Правилна употреба и перфектен резултат

Кратковременната промяна ще се отплати със здравето на косата. Прочетете внимателно инструкциите за употреба преди да започнете нанасянето. За по-интензивен нюанс може да се наложи да престоите с намазана глава повече от 20 минути. След използване на оцветителя е важно да отмиете добре, докато потече чиста вода. В последствие цветът ще избледнява с всяко следващо измиване на косата, докато изчезне напълно. В най-добрия случай това може да стане след 5-6 измивания на скалпа.

Белите коси трудно се повлияват

Ако искате да покриете бели коси, може да останете разочаровани, макар че има формули, които гарантират дори и това. Важно е да подберете правилно продукта според нуждите ви. Колкото по-светъл е естественият цвят на косата, толкова по-сполучливо ще изглежда ефекта от шампоана оцветител. Все пак да не забравяме, че тук няма първоначално обезцветяване, както при дълготрайните бои и ефектът не може да бъде същият.

Умерено отношение при употреба

Честата употреба не е желателна, макар че ще намерите изключително добри продукти в търговската мрежа, които ще подхранят косата и тя ще изглежда дори по-хубава, отколкото след употреба на обикновен шампоан. Ако спрете избора си на оцветяващ шампоан с кератин и подхранващи формули за третирана и изтощена коса, ще се радвате на страхотни резултати. Подходящи за разреждане на боядисванията и опресняване на цвета, те ще подхранят фоликула и ще ви снабдят със свежа и красива грива.

Вариант под формата на спрей

В търговската мрежа ще откриете и спрей оцветители за еднодневни промени. Те са сравнително краткотрайни и падат още след първото измиване, но пък употребата е лесна и подходяща за тониране на отделни кичури моментално след нанасяне.

Промяната е стимулираща за доброто настроение и самочувствие, стига да е съобразена с повода. А дори и без причина, подходящо подбраният цвят ще освежи вида и ще постигне целта, към която се стремите.

Богат избор на бои за коса от магазин За човека: https://zachoveka.com/hair/hair-dye.