Божинов прати „Левски“ в Лига Европа :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,…

1
216
Добави коментар

„Левски“ ще играе в европейските клубни турнири през следващия сезон. Валери Божинов донесе успеха на „сините“ с 1:0 над „Етър“ в бараж, даващ право на участие в Лига Европа.

„Сините“ си осигуриха място във втория по сила европейски клубен турнир за трети пореден сезон, побеждавайки седмия в класирането в Първа лига. През 2017 година „Левски“ победи драматично „Верея“ с 10:9 след дузпи, а миналата година се наложи с 4:1 над „Черно море“.

Двубоят беше последен за Красимир Балъков като наставник на „Етър“. Легендарният футболист ще продължи работата си като селекционер националния отбор.

Единственият гол в двубоя падна в 72-ата минута, автор на който стана бившият футболист на „Ювентус“ и „Манчестър Сити“ Валери Божинов. Нападателят отбеляза при първото си отиграване, след като минута по-рано беше заменил Станислав Костов. Голяма роля за попадението изигра капитанът на тима Живко Миланов, който сложи топката на главата на Божинов.

Преди попадението на „Герена“ преобладаше скуката, като двата тима така и не успяха да създадат интересни ситуации.

Така „Левски“ ще играе в предварителните кръгове за класиране в групите на Лига Европа. Сблъсъкът беше последен за временния наставник Георги Тодоров. От новия сезон начело на тима застава бившия национален селекционер Петър Хубчев.

„Левски“ е третият отбор, който ще представя България в Лига Европа през сезон 2019/20. Останалите два тима са ЦСКА и носителят на купата на страната „Локомотив“ Пловдив.