Два дни до премиерата на Йорданка Христова и нейните „Любими евъргрийни“

1
113
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Примата на българската естрада Йорданка Христова ще се изправи на сцената на Държавна опера – Бургас със симфоничния оркестър на операта в петък вечер, 31 май, от 19 ч., за премиерата на проекта си „Любими евъргрийни“.

Концертът, чийто диригент ще бъде маестро Левон Манукян, включва и бенда на Иво Дуков – пиано, Даниел Желев – ударни и Щерион Пилидов – китара. В програмата са включени най-обичаните песни от репертоара на Йорданка Христова.

Два дни преди концерта бургаският симфоничен оркестър усилено разучава оркестрациите на маестро Манукян по някои от най-любимите български и латино евъргрийни – „Guantanamera“, „Не съжалявай“, „Песен моя, обич моя“, „Животът е прекрасен“, „Любов за теб“ и др.

След премиерата Йорданка Христова и оркестърът на Държавна опера – Бургас тръгват на мащабно турне в страната. Някои от предвидените спирки на турнето са Русе на 21 юни, Пловдив на 28 юни, Велико Търново на 18 юли, Варна на 18 август, а в Бургас концертът ще бъде повторен на 12 юли в рамките на Бургаски музикални празници „Емил Чакъров“.