Соларно Осветление

1
162
Добави коментар
xpiltd
xpiltd

Какво е соларно осветление и какви са неговите предимства?

Възобновяемата енергия все повече се превръща в обект на дискусии, които се стремят да намерят причини и решения на нарастващата екологична криза и замърсяване. Всъщност няма съмнение, че конвенционалното промишлено производство на енергия използва твърде бързо нашите изчерпателни ресурси.

През последните няколко десетилетия слънчевата енергия е определена като една от най-ефективните от всички неизчерпаеми и възобновяеми енергийни източници и много страни вече правят чудесна работа в насърчаването на домакинствата и фирмите да инвестират в слънчеви панели. Енергията, събрана от слънчеви панели, може да се използва за различни цели и един от тях е да произвежда соларно осветление.

Тази статия ще ви даде кратък преглед на това какво точно е слънчевото осветление, какъв тип слънчево осветление в момента е на разположение и какви са предимствата на използването на слънчево осветление.

Какво е слънчево осветление?

Принципът на действие на слънчевото осветление е всъщност доста прост. Физическото обяснение защо е възможно събирането на слънчевата енергия и нейното превръщане в осветление се крие във фотоволтаичния ефект, който се използва в слънчев панел или фотоволтаична клетка, която може да събира слънчевата енергия (т.е. енергията, произведена от Слънцето) през деня.

След като бъде събрана, енергията обикновено се съхранява в зареждаема гел батерия и се използва по-късно вечерта, когато няма слънчева светлина за осветяване.

Светлината се включва от интелигентен соларен контролер, който включва светодиодната светлина с помощта на съхранената енергия. След преминаване през слънчевата клетка, слънчевата светлина активира отрицателно заредените електрони и ги притиска в позитивно заредените пространства.

Слънчевото осветление се използва главно за осветяване на открито  през нощта. Използва се както в уличните лампи, така и в малки пространства като градината или верандата.

Освен фотоволтаичното осветление, има и две други решения за слънчево осветление, които не са толкова общи, но все пак служат за целта достатъчно добре: Хибридни слънчеви светлини. Това е най-новото поколение технологии на пазара, осигуряващи грид-интерактивни системи за слънчево осветление, известни още като хибридни системи. Хибридните слънчеви светлини са по-сложни и има няколко налични системи, които функционират различно в зависимост от това дали енергията се използва за захранване на мрежата или осветлението или и двете.

Какви видове слънчеви светлини са на разположение?

Технологиите за слънчево осветление са се развили значително и когато търсите някои опции, със сигурност ще видите, че има повече от няколко. Това означава, че сега не е нужно да избирате за един тип слънчево осветление, но всъщност имате доста широк избор, пригоден към различни функционални и естетически предпочитания.

Някои от видовете соларно осветление, които можете да използвате за осветяване на открити пространства са:

Какви са предимствата на слънчевото осветление?

Разбира се, ако не сте запознати със слънчевото осветление, вероятно имате много въпроси в съзнанието си, свързани с това, което действително са ползите от използването на тази сравнително нова технология.

За да бъдем честни, единственият недостатък на Фотоволтаичните панели е, че те все още са доста скъпи.

Соларните осветителни продукти, които предлагаме можете да разгледате тук: Соларно осветление