Соларно Осветление Предимства

1
138
Добави коментар
xpiltd
xpiltd

Ползи от използването на Соларно Осветление

 

Аргумент, посочен от повечето скептици на соларните лампи е, че те могат да се използват само на открито или само за определени функции. И докато това може да е било истина в далечното минало, съвременните соларни осветителни тела днес са много гъвкави и могат да бъдат използвани в множество сфери.  

Първо, ако имате нужда от осветяване на места, където е невъзможно да се достигне до електрическата инсталация или изобщо няма източник на енергия, осветително тяло захранвано от соларни панели, се оказва единствената изгодна алтернатива. Поради своя дизайн, можете да поставите соларния панел навън, като произведената от него енергия ще бъде складирана в батерия, която след залез слънце да захранва нашето осветление.  

Второ, соларното осветление, може да осигури допълнителна сигурност и, да предпази дома ви от натрапници. Тези видове соларни лампи имат детектори за движение, които могат да включат светлината във всеки един момент, при засичане на движение. И тъй като не са свързани към електричество, те ще работят дори и когато захранването е изключено.  

И като говорим за това, още едно страхотно нещо на соларните инсталации е, че са идеални за употреба при извънредни ситуации, например цялост спиране на електричеството. Това, което някои хора не знаят за соларните лампи е, че имат акумулаторни батерии, които съхраняват слънчева енергия, така че те действително се транспортират и използват вътре в дома.

 

Защо използването на соларно осветление сега е по-добър вариант от кабелното осветление?

 

Въпреки това, което повечето хора мислят, соларните лампи са станали повече от просто новост. От една страна, те вече не трябва да бъдат затворени в дворове и градини и да излъчват слаба светлина само за да избледняват след няколко часа. Последните подобрения действително са направили слънчевите светлини по-ефективни и полезни от традиционните 12V или 230V кабелни. Благодарение на модерните фотоволтаични клетки и по същество по-доброто производство на слънчевата енергия, следващото поколение светлини със слънчева енергия могат да абсорбират и използват повече енергия от слънцето, давайки по-дълготрайно осветление в сравнение с обикновена крушка.  

Поради неотдавнашното разпространение на LED технологията, слънчевите светлини вече са по-дълготрайни. Отминаха дните на използване на слънчеви светлини, които имат слаби и ненадеждни крушки с нажежаема жичка. Всички слънчеви светлини сега имат светодиоди, които произвеждат по-ярка светлина при много по-ниска мощност от стандартните. В комбинация с напредъка в соларната технология, слънчевите светлини не само ще ви дадат по-ярко осветление през нощта, но и поради ниската консумация на енергия, соларните лампи обикновено светят от 8 до 14 часа, оставайки постоянно ярки до зори.  

И за разлика от предишното соларно осветление, соларните прожектори сега са повече от просто дълги кабели и нискоефективни соларни панели. Всъщност, те са по-лесни за инсталиране от повечето осветителни системи. Можете да го направите без да се налага да наемате скъпи професионалисти, които се въртят около дома ви, поставяйки проводници. В днешно време повечето соларни лампи са безжични и това буквално прави инсталирането им лесно. Всъщност, всичко, което правиш, е да намериш добро място, където да ги сложиш (по-конкретно, някъде, където слънчевата светлина свети ярко през деня) и това е всичко. Някои модели дори имат отделен панел, така че можете да събирате слънчева енергия в област, която има повече светлина.  

Забравете за това, което знаете за технологията на слънчевото осветление от миналото. Съвременните слънчеви светлини са много по-добри от всякога. Соларните светлинни технологии са адаптирани, за да задоволят почти всичките ви нужди от осветление. 

 

Осветете вашия билборд или табела със слънчева светлина

 

Когато имате светлина, която се захранва директно от слънцето, какво повече може да ви е необходимо? Представете си своя билборд през нощта, осветен от много мощна светлина, която не е нито скъпа, нито трудна за поддръжка. Соларните спот светлини за могат да ви осигурят цялата ярка светлина, от която се нуждаете, за да могат вашите табели и билбордове да са видими през цялата нощ.  

Благодарение на последните нововъведения в технологията Solar Power, слънчевите светлини вече са по-мощни от всякога. Една единствена слънчева светлина може да ви осигури по-голяма ефективност от типичните крушки с нажежаема жичка. Със своите мощни LED крушки и дълготрайни фотоволтаични панели и акумулаторни батерии, не е много трудно да се разбере защо все повече и повече търговски обекти започват да предпочитат соларните светлини вместо скъпите алтернативи за осветление.

Добавете към това факта, че тъй като тези светлини са безжични и лесни за инсталиране, можете да ги поставите на практика навсякъде, където се нуждаете от ярко осветление.  

Не на последно място, когато започнете да използвате соларно осветление, можете просто да забравите да плащате месечни сметки за комунални услуги, тъй като цялата енергия, от която се нуждаете, се генерира от слънцето. Това само по себе си е достатъчно основание за осветяване посредством слънчевата технология.  

Така че, независимо дали го монтирате за висок билборд или табела в скромен градски град, слънчевата светлина ще бъде чудесен начин не само да се грижи за околната среда, но и да спести пари, докато получава най-доброто осветително оборудване на разположение. 

 

Ако желаете да осветите вашата табела или билборд свържете се с нас, ние от Екс Пи Ай ООД, ще калкулираме и изготвим индивидуални решения за вашите нужди.

 

Зимният мит за соларното осветление.

 

Фотоволтаичното осветление е повече от просто новост за осветяване на вашата градина или двор. Слънчевото осветление всъщност е разработено така, че да бъде постоянно ярко, надеждно и практически без поддръжка. И с месечните разходи за комунални услуги от нула лева, това определено е задължително за всеки модерен дом.  

Въпреки това, една от най-големите погрешни схващания, когато става дума за Слънчеви светлини е, че някои хора мислят, че ще работят само през лятото. Което, когато мислиш за това, е като да кажеш, че слънцето никога не излиза да осветява Земята през зимата. Противно на това, което някои скептици смятат, фотоволтаичните панели ще работят добре дори и през зимата при правилно оразмеряване на инсталацията.  

Слънчевите светлини действително работят чрез вътрешни батерии, които събират енергия от слънцето през деня, захранвайки LED крушките през нощта със слънчевата си енергия. Ето защо по време на тези дни с ниска слънчева светлина, слънчевите светлини ще продължат да функционират през нощта, толкова ярко, колкото винаги. Въпреки това, тъй като събраната от вас слънчева енергия е ограничена, тя ще работи за малко по-кратък период от време – може би 6-8 часа в сравнение с 8-14 часа.  

Хубавото е, че след като сте инсталирали соларното си осветление, то автоматично ще се зарежда и включва всеки ден, благодарение на малкото нововъведение, наречено светлинен сензор. И независимо дали е лято, есен или зима, можете да сте сигурни, че вашите Соларни лампи ще светят и ще поддържат домовете ви осветени през нощта.