Ученици организират вдъхновяващо събитие за предприемачество и бизнес

2
144
Добави коментар
pokerbox
pokerbox

Заповядайте този четвъртък от 10:30 в 19. СОУ „Елин Пелин“

Предприемчиви ученици от столичното 19. СУ „Елин Пелин” организират TEDx събитие, с което да мотивират и вдъхновят своите връстници да бъдат по-активни и да ги запознаят с различните възможности за развитие на родна земя, за да останат в България след училище.

Младежите, под ръководството на своя учител по предприемачество, са регистрирали официално TEDx събитие и са поканили над 12 лектора, които да говорят по четири различни теми – Социално предприемачество, Бизнес и стартъпи, Искрено и научно и Уеб и дигитално. Лекторите ще разкажат личните си истории и ще покажат, че има как да си успешен в България!

Сред лекторите ще бъде и Мария “Miffzy” Камарашка, която ще разкаже за електронните спортове като кариерен път с примери от чужбина и от България.

TEDx е програма от местни самостоятелно организирани събития, които събират хората заедно, за да споделят идеи и вдъхновение. Целта е да се запали вдъхновена дискусия и да се стимулира създаването на условия за размяна на идеи.

Събитието е организирано изцяло от ученици в гимназиален етап и е отворено и за външни гости. Организаторите успяха да намерят подкрепа от местни бизнеси като “60К”, “Nestle” и “Skaptobara”.

Програма:

10:30 – Регистрация

11:00 – Социално предприемачество

13:00 – Обяд от Skaptobara

13:30 – Бизнес и стартъпи

15:00 – Кафе пауза от Nestle

15:30 – Искрено и научно

17:00 – Уеб и дигитално

TEDx ElinPelin ще се проведе на 30.05.2019г. от 11:00 до 18:00ч. в 19. СУ “Елин Пелин” на адрес ул. Яков Крайков №16 в София. Билети могат да се запазят през фейсбук събитието и да се закупят в деня на събитието.