На фитнес тренировка с Виктория и Анастасия от Русия

4
377
Добави коментар
PulseFit
PulseFit

Тренировката с тренировъчен партньор има редица предимства, които почти се доближават до познатата ви тренировка с личен фитнес инструктор. Тя обаче не е подходяща за всеки фитнес любител. Най-добрият вариант да се пристъпи към тренировка с партньор е след като сте заучили правилното изпълнение на упражненията и сте прекрачили класа на начинаещите. Целта на тренировката с личен тренировъчен партньор е постоянен прогрес.

Ползи от тренировката с тренировъчен партньор

Преди да пристъпите към тренировка с тренировъчен партньор имайте предвид, че трябва да си намерите партньор, който е на почти същото ниво като вашето и има почти същите цели. В противен случай ще се разочаровате и резултатите никак няма да ви харесат. Какво ще рече това? Представете си, тренирате с цел повишаване на мускулната маса, а партньорът ви тренира с цел отслабване или пък сила. Представете си и че вие сте с тегло 100 кг, а партньорът ви е 50 кг. Това, което ще ви сближи в тренировката ще бъдат най-вече базовите упражнения. Но това сближаване не е достатътъчно.

Разликата в повторенията, работната тежест, почивките между сериите със сигурност ще имат повече отрицателен, отколкото положителен ефект върху качеството на тренировката и на двамата партньори. Така, че да си намерите подходящ тренировъчен партньор е много по трудна задача, отколкото да си намерите личен фитнес треньор.

В следващите редове ще изброим три големи ползи, които може да извлечете от тренировката с тренировъчен партньор:

1. Уговорката

Да отидеш на тренировка веднъж седмично е лесна задача. Да отидеш два пъти също е почти по силите на всеки. Но да тренираш 3-4-5-6-7 пъти седмично е въпрос на организация, която не е лесна задача. Именно тук важна роля играе уговорката за тренировка с тренировъчен партньор. Или с други думи казано – искаш не искаш, мързи те, изморен си – отиваш на тренировка, защото в противен случай ставаш несериозен и това ще се отрази и на твоя прогрес и на прогреса на тренировъчния ти партньор.

Прочетете повече: Как да се предпазим от претрениране?

2. Мотивацията

Мотивацията е онази част от тренировката, преди тренировката и след тренировката, която те кара да продължиш напред. С нея тренировъчните партньори, трябва да се презареждат взаимно за да вървят напред. С други думи казано тренировъчният партньор е този, който ще ти помага за последните 3-4-5 повторения във всяка една работна серия и ще те мотивира с думи и жестове за да изминеш още една и още една крачка.

3. Спестяванията

Тренировката с тренировъчен партньор ще ви спести немалко финансови средства. Днес средната цена на една тренировка с личен фитнес треньор е между 10-30 лева. С тези пари, които ще спестите тренирайки с тренировъчен партньор, ще имате възможността да си закупите по качествена храна, както и хранителни добавки. И това ще се отрази още по добре на прогреса ви повишавайки личностната мотивация и самочувствие, които ще доизградите от правилните тренировки и хранене.