„Лъвовете“ с отличен старт в Лигата на нациите – SportVox

1
183
Добави коментар
sheri
sheri

Мъжкият национален отбор по волейбол на България стартира по най-добрия начин участието си във Волейболната лига на нациите. „Лъвовете“, водени от Силвано Пранди надиграха Канада с 3:1 (25:20, 26:24, 19:25, 25:17 ) в първия си мач от група 2, на турнира от първия уикенд в световната надпревара, който се провежда в аржентинския град Мендоса.

С това волейболистите ни записаха първи три точки в Лигата, а Силвано Пранди отбеляза успешно повторно завръщане начело на българските национали.

Волейболистите ни показаха мотивация и желание за изява, като отбелязаха страхотно начало и взеха първия гейм с разлика. Втората част бе равностойна, като в решителните минути, при 24:24, канадците не издържаха и допуснаха две поредни грешки. С това националите ни спечелиха с 26:24 и поведоха с 2:0 гейма.

Третата част бе изцяло под диктовката на „кленовите листа“, които взеха преднина, задържаха я докрай и спечелиха гейма, като се върнаха в играта. В четвъртата част България отново намери верния като на второто техническо прекъсване волейболистите ни вече водеха с 16:11. До края родните представители не дадоха никакви шансове и спечелиха гейма, а с това и крайната победа с 3:1 гейма.

Реализатор за победата стана Николай Учиков с 27 точки. Тодор Скримов добави 10 точки за успеха. За Канада най-резултатен бе Шарън Върнън-Еванс с 22 точки.

Във втората си среща от група 2, българските национали излизат срещу домакина Аржентина, а двубоят е на 2 юни от 02:10 часа през нощта българско време.

БФВ