Pasiansi.TOP – Пасианси | Игри с карти – Онлайн игри с карти | Пасианси

1
275
Добави коментар
coolest222
coolest222

Какво представляват Пасиансите?

Пасианс или търпение е стара игра на карти, която се играе от много години. В повечето пасианс игри целта е да се подредят всичките тринадесет карти от всеки костюм, за да се премине от асо до крал. Асото формира „основата“, на която е поставен два от един и същ костюм, последван от три, четири, пет и така нататък. Този процес е известен като „сграда“. Играта изисква умение, остро око и тактическа игра.

Варианти на играта

Налице е голям брой различни пасианс игри, включително някои красиви вариации, които поставят завъртане на класическите правила.

Строители, това е най-класическата игра. Както бе споменато по-горе, целта на тези игри е изграждането на карти от един и същ костюм на асото.

Packers, в тези игри картите трябва да бъдат сглобени в обратен ред на друга част от оформлението, наречена „tableau“. След това те могат да бъдат вградени в правилната последователност на основите. Този междинен процес на обратно изграждане се нарича „опаковане“. Тези игри могат да бъдат допълнително разделени на подкатегории: блокади, плановици и паяци

Не-Builders, това са пасианс игри, които не използват нито една от горните техники.

Друг начин да се класифицират различните пасианс игри е степента, в която картите се разкриват.

Отворени игри, картите са видими по време на играта и играчът трябва да използва анализ за решаване на пасианс.

Затворени игри, картите се изтеглят от акция надолу и играчът трябва да използва преценка, защото последователността на картите е неизвестна, докато не се появят. Отличен пример за това е Tri-Peaks Solitaire, който включва три пирамиди от карти, които трябва да съвпаднат вместо стандартния ред от 8.

Полуотворени игри, хибридна група между двете по-горе.

История на пасианс игрите:

Пасиансът произлиза най-вероятно от германски или скандинавските народи, като най-ранните писмени дати са от 1783 г. В международен план играта на пасианс има много имена. Често го наричат ​​“търпение“, особено във Великобритания и във Франция, играта понякога се нарича „reussite“.

Пасиансът е описан в немска книга за игри като конкурентна игра на карти, където играчите се редуват или играят с отделни тестета. Идеята да играеш пасианс изцяло от самия себе си вероятно е излязла от хора, които се радват на практикуване за конкурентни игри.

През 80-те години личните компютри отново направиха пасианс известен. Microsoft включи играта като част от продуктовата линия на Windows след Windows 3.0, започвайки от 1990 г. В днешно време играта често се играе онлайн или на таблети.

Обичате да играете пасианси? Тогава нашият сайт ще ви предложи голямо разнообразие от пасианс игри

Сред най-популярните онлайн пасианси са познати още като:

пасианс

тения

паяк

Пирамидата

алжирски

Скорпион

За да се играе беше интересно, ризи карти и цвят на фона в интересни теми. Децата избират да илюстрират анимационни герои, като Хелоуин и коледна тема. Забавен пиратски вид, мистична, средновековна, космическа пасианс карта и базирана на комикс. Но възрастните комарджии ще видят класически и дори еротични карти, където дами и крале са облечени в бански костюми и се наслаждават на плажа под палмови дървета.

За всяка игра, онлайн пасианс излага правилата, които ще помогнат да се разбере начинът на игра. Има вградени съвети или валяк за предварително обучение. Избирайки сложността на подравняването, имате различни опции, като например правото да анулирате последния ход или намек за следващия.

Пасианс – Перфектната игра за всеки ден

Може би най-приятният пасианс, това е тяхната достъпност и разпространение във всяка ситуация. Ако по-рано е било необходимо да се носи палубата и да се търси усамотено място, сега сега децата имат смартфони, които винаги присъстват любимите ви игри.

Такива прости опции като „Пасианс“ или „паяк“ могат да бъдат отворени, ако има свободно време, което трябва да е нещо, което трябва да се направи. Две секунди и вече сте започнали да играете онлайн на пасианс безплатно. И колкото по-често го наричате, толкова по-опитен ставате. Всеки път бързо и успешно се справяте със задачата да печелите точки, които се присъждат за броя на успешните движения и скоростта. Вашият резултат се съхранява в мрежата и става запис, който е победил другите участници.

Пасианса също стана любима игра на офис служителите. На тях им е позволено да бъдат разсеяни за няколко минути по текущите проблеми, да си вземат почивка от рутината. Но мнозина толкова пристрастени, че е трудно да се спре разпространението карти отново и отново. Бих искал да играя още една игра, последната, а след това обратно, за да работя точно. Но последният, внезапно, в една линия става все повече и повече. Забележително е, че геймплеят може да продължи да мисли за важни въпроси. Тези, които отдавна са запознати с пасианса, започват да ги събират автоматично, без да мислят. Това не само не пречи, а и помага да се намери логично решение за играта и темата за размисъл.