Българският Рамбо на Силвестър Сталоун (видео)

2
373
Добави коментар
cvetelinah
cvetelinah

Холивудският ветеран влиза за финален, пети път в емблематичната роля на Джон Рамбо. Сниманият у нас „Последна кръв“, по кината в началото на есента, идва близо 40 години след началото с „Първа кръв“ (1982). Вижте трейлър и първи кадри

Силвестър Сталоун, който това лято навършва 73, приключва сагата за Рамбо с финален, пети филм, заснет у нас.

Един от емблематичните му персонажи (освен Роки Балбоа, който се е появявал в седем филма от 1976 г. насам), сега Джон Рамбо трябва да се изправи срещу миналото си и да събуди отново в себе си своите безжалостни бойни умения, за да намери отмъщението, което търси, в една заключителна мисия, гласи анотацията за „Рамбо 5: Последна кръв“.

Поредицата е свързана с България не само като снимачна площадка за последния филм – режисьор на оригиналния „Първа кръв“ (1982) Тед Кочев е от български произход.

Виж още: Защо Тед Кочев отказа продължението на Рамбо

Сталоун отдавна е открил страната ни като кинодестинация – той докара някои от най-големите холивудски звезди да се снимат в продуцираните от него продължения на „Непобедимите“, които излязоха през 2012 и 2014 г.

Виж още: Силвестър Сталоун пак хвали България (видео)

Слай беше тук за снимките на „Рамбо 5“ миналата есен, Работното заглавие на филма беше The Savage Hunt, а първите кадри с героя му, застаряващ ветеран от войната във Виетнам, се появиха в профилите му в социалните мрежи. Съперниците му този път обаче не са комунисти, а наркобарони от мексикански картел.

„Уикипедия“ услужливо припомня, че Сталоун е и съсценарист на поредицата, довела до появата и на анимационен сериал, комикси и романи, дори боливудски римейк.

Близо 2-минутен подгряващ трейлър и първи плакат за „Рамбо 5: Последна кръв“ излязоха в края на май, а премиерната дата е 20 септември.