Волейболистите ни загубиха от аутсайдера Португалия в Лигата на нациите

1
154
Добави коментар

Мъжкият ни национален отбор по волейбол записа втора поредна загуба в Лигата на нациите. „Лъвовете“ отстъпиха с 1:3 (21:25, 25:19, 26:28, 23:25) на аутсайдера Португалия. Поражението е историческо – първо за „трикольорите“ от този съперник.

До днес тимът на Силвано Пранди имаше успех над Канада на старта, последван от загуба срещу Аржентина. Португалия пък отстъпи на същите съперници, като не взе дори един гейм. Затова и очакванията бяха България да запише лесна победа, но реалността бе друга.

Националите ни започнаха слабо първия гейм и въпреки че се приближиха до иберийците в края, Португалия затвори частта след 25:21.

„Трикольорите“ доминираха във втория гейм, който спечелиха с лекота – 25:19.

В третия гейм момчетата на Силвано Пранди имаха предимство до заключителната му част, в която направиха серия от грешки и Португалия надделя с 28:26.

Сценарият се повтори и в четвъртия гейм, оказал се последен. Националите ни поддържаха разлика от 3-4 точки почти до края му, но Португалия спечели и него – с 25:23.

Този двубой, както и предишните два, се игра в Мендоса (Аржентина). Следващите три са в Китай, където в петък тимът ни се сблъсква с този на домакините. Предстоят двубои още с Франция и Полша.