Трансфер Фактор при алергии. Алергична бронхиална астма, невродермит (атопичен дерматит), екзема, студова алергия

1
173
Добави коментар

03.06.2019 / 08:40

В днешно време всеки пети жител на Земята е с алергия и това число расте. От една страна промяната на околната среда води до появяване на нови вещества-алергени, а от друга – нарушеното предаване на имунния опит.

Имунната система изработва антитела – имуноглобин Е за защита от външни вредни вещества – раздразнители. Тези антитела „хващат врага“ и заедно с него попадат в мастоцитите, съдържащи активни вещества, като например хистамин, който отговаря за борбата с „враговете“.

Алергията – това е повишена свръхреакция на имунната система. Ако имунната система неправилно разпознае безопасните вещества като опасни, то имуноглобин Е се изработва много повече, отколкото е нужно. Отделя се голямо количество хистамин и при хората с алергии се появяват отоци, сърбеж, обрив и отделяне на секрети. Добрата новина е, че при хора с такава „свръхбдителна“ имунна система рядко се срещат ракови заболявания.

Как може един лекар да обясни на имунната система на какви лекарствени вещества да реагира и на какви не? Естествено, че не може. Лекарят определя алергените, смъква отоците, премахва сърбежа, блокира антихистаминните препарати, част от освобождаването на хистамина и приучава организма към алергена. А лечение, което отстранява причината, разбира се никога не е имало.

Само с появата на ТФ се появи възможност да се поправи програмата за разпознаването на веществата от имунната система и да се отстрани причината за алергиите.

Използването на ТФ Класик е за „базов“ имунен опит. ТФ Advanced съдържа допълнително информация за инфекциите и обезпечава тяхното бързо разпознаване. Борбата с такъв разпознавач на инфекции води към допълнителни интоксикации, което може временно да предизвика обостряне и дискомфорт при хората с алергии.

В началото по 6 капсули на ден от ТФ Класик води до значително подобрение. А по-късно – в профилактични дози.

Бронхиална астма.

При използването на ТФ при някои пациенти значително подобрение се появява след 3-4 седмици, по-рядко – след 2 месеца. Подобряване състоянието на пациента позволява, на лекаря постепенно да намаля дозата, а по-късно и да отмени специфичното лечение. Но постигането на подобрение не означава пълно оздравяване. Трябва да помним, че през годините в организма се съединяват антитела с различни алергени и се образуват ЦИК (циркулиращи имунни комплекси), каквито при хората с алергии има твърде много. Именно тези комплекси „забиват“ малката съдова система на бронхите и предизвикват тяхната недостатъчност.

Приемането на ТФ силно нормализира количеството ЦИК-ове, но е необходимо немалко време, докато имунната система не разбере за натрупаните „блокажи“. След 12-18 месеца може да се обсъждат междинните резултати с лекаря. Главното е, че появата на ТФ дава възможност за раздяла с астмата завинаги!

Невродермит (атопичен дерматит), екзема.

Това е тежко, психологично изнурително заболяване, от което хората страдат много години. Лекуващият лекар допринася само за временно облекчение. С годините става все по-зле и по-зле.

Използването на ТФ Класик за 3-4 седмици дава значително подобрение, на състоянието. Устойчива ремисия има след 2-3 месеца. След това дозата ТФ Класик и продължителността на приема се подбира индивидуално.

Студова алергия. Практически всичко е така, както при невродермита и екземата.