Програмата Smart Lady от Fibank с обучителна платформа за дамите

3
304
Добави коментар
Marto_zerg
Marto_zerg

Клиентите на Fibank, възползвали се от единствената по рода си програма в България за подкрепа на жените в бизнеса – Smart Lady, вече ще могат да се включат и в новата уеб базирана платформа, ориентирана изцяло към техните нужди. Платформата беше представена за първи път на 30 май в Литературен клуб „Перото“ – НДК. Ще стартира официално на 5 юни 2019 г. На събитието присъства и част от мениджмънта на банката в лицето на Изпълнителния директор и член на Управителния съвет на Fibank Севдалина Василева и членът на УС Надя Кошинска, които ръководят екипа по разработването на програмата Smart Lady.

Чрез платформата „Smart Lady“ бизнес дамите ще могат да получават практически съвети, да проследяват дистанционно провежданите обучения по програмата и да бъдат в крак с актуалните тенденции в бизнес управлението посредством публикуваните специализирани материали. Дамите ще могат да се регистрират и управляват свой профил в платформата, като по този начин разширяват контактите си и бизнес възможностите.

Пред гостите на форума Регионалният директор за Югоизточна Европа на KANTAR TNS Марчела Абрашева представи резултатите от национално представително проучване на тема „Жените в бизнеса – очаквания и нагласи към уеб платформи с обучителен и бизнес характер“. Тя подчерта категорично изразеното от дамите желание за обучения и развитие, включително чрез онлайн платформи.

Изпълнителният директор на Fibank Севдалина Василева посочи, че създаването на уеб базираната платформа „Smart Lady“ е логичната следваща стъпка в разгръщането на програмата: „Социалната мисия на Smart Lady е да създадем една общност за взаимодействие, контакти и бизнес сътрудничество. Електронната платформа ще е нашето „запазено“ съвременно и модерно онлайн пространство, което допълва програмата в посоката, която е поела.“

Дамите-участници в панелната дискусия обсъдиха и ролята на менторството в предприемачеството.  „Да бъдеш ментор не е лесно и не всеки може да бъде ментор. Сигурно ще ме попитате, къде и как да ги намерим и срещнем тези ментори. Това е едно от предназначенията на Smart Lady – да създаде възможност чрез форумите, мрежата, срещите и дигиталната платформа, които организира и развива, тези две страни да се намерят.“, сподели Севдалина Василева, която има опит като ментор на стартиращи компании.

Членът на УС на Първа инвестиционна банка Надя Кошинска обобщи постигнатите за малко повече от година след стартирането й успехи на програмата Smart Lady. Повече от 370 жени са получили финансиране за своя бизнес на обща стойност 48 млн.лв, като Smart Lady от Fibank подпомогна дамите не само в София и големите градове, но достигна и до по-малките населени места в страната. От проведените до момента обучения в 6 града са се възползвали 140 дами, а наскоро се проведе и първата среща на новоучредения клуб Smart Lady. Кошинска посочи и примери за успешното бизнес партньорство между Fibank и жени, на които банката е осигурила сигурност и бъдеще чрез програмата Smart Lady.