Условна присъда за жена, купувала гласове в Търговище

1
118
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Условна присъда от 10 месеца затвор, отложени с изпитателен срок от 3 години за жена, купувала гласове в Търговище, постанови местният Районен съд. Наказанието е резултат от споразумение между 51-годишната подсъдима и прокуратурата.

Бързото производство срещу подсъдимата е било образувано на 21 май тази година от Районната прокуратура в Търговище, след като е установено, че обвиняемата предложила на жителка на града и дала на други три жени по 30 лева с цел на бъдат склонени да упражнят избирателното си право на изборите за Европейски парламент в полза на политическа партия. Продължаваното престъпление по член 167, ал. 2 от Наказателния кодекс е било извършено в периода от неустановена дата през месец май до 21 май тази година в Търговище. Споразумението е окончателно и влиза в сила веднага.

В Районната прокуратура в Търговище се води и още едно досъдебно производство за предложена имотна облага на лица, за да бъдат склонени за гласуват за определена политическа партия. Повдигнато е обвинение на друга жена за престъпление по член 167, ал. 2, във връзка с член 26, ал. 1 от НК.