70-годишна баба почисти 52 плажа през 2018, за да спаси планетата

2
172
Добави коментар
setlans
setlans

70-годишна баба почисти 52 плажа през 2018, за да спаси планетата.

Нашата планета е единственото място, което можем да наречем дом, поне за момента. Но съдейки по действията на човечеството, много малко хора се замислят за това. Ние сме благословени с всичко необходимо за живот, но по незнайни причини съсипваме дома си.

Вярно е, че в много ситуации сме безпомощни пред по-големи сили, но по света има хора, които правят гигантски крачки в опазването на нашата планета.

Такъв човек е Пат Смит. Тя живее в Корнуол, Великобритания и е пример за всички нас. Пат Смит е баба на 70 години! Тя попада на документален филм за замърсяването на планетата и нещо в нея се преобръща. От този момент, тя се предизвиква да почиства по един плаж на седмица.

Виж още: Човечеството е произвело 8.3 милиарда тона пластмаса и продължава с огромни темпове

Нейните съграждани приемат делата ѝ присърце и започват да я следват. Заедно с внуците си и нетърпеливите доброволци, тя успява да извърши мисията си. Целият екип успява да почисти 52 плажа в Корнуол през 2018 година. Но това не е всичко. Тя все още е силна и упорита, за да направи нашата планета едно по-добро място за живеене.

Пат казва, че всички трябва да поемем отговорност за природата и да чистим след себе си. Освен това, тя казва, че първата стъпка е да спрем да замърсяваме. Напълно логично, не мислите ли?

Последната сламка

Баба Смит стартира инициатива, наречена The Final Straw, в превод „Последната сламка“. Кампанията е насочена към повишаване на осведомеността за вредата от пластмасовите сламки. Тя се надява да прекрати безумието, което е огромен замърсител на планетата.

Пат си партнира и с известни лица, като Мартин Дори, който основава 2 Minute Beach Clean – кампания за почистване на плажовете.

Пластмасовите сламки са пример за разрушителната употреба на пластмасовите прибори за еднократна употреба. В повечето случай, те се употребяват само за няколко минути, след което биват изхвърлени. Те отиват в океаните, където не се разграждат. Те не само, че замърсяват, но и причиняват смърт на морските обитатели.

Ако искате да помогнете за спасяването на планетата и нейните обитатели, обмислете да се откажете от пластмасовите сламки. На пазара има вече много заместители, сред които са метални или бамбукови сламки, които са за многократна употреба.

Сетланс / truththeory