Цирк замени истинските животни с холограмни изображения (ВИДЕО)

1
116
Добави коментар

Германският пътуващ цирк Roncalli стана първия в света, който използва холограми, вместо истински животни.

Циркът започна да ограничава използването на животни през 90-те години, а сега вече предприема стъпки за пълното им изключване от програмата, за сметка на холограмните изображения.

Основаният през 1976 г. цирк се отказа от истинските животни и вместо това представя на гостите си светлинно шоу с изображения в реални размери на слонове, коне и дори на огромна златна рибка.

Решението бе приветствано в интернет, като стотици потребители на социалните медии поздравиха германския цирк.     

„По-голямата част от номерата в представлението се изпълняват от артисти и клоуни, така или иначе“, казва медийният директор на цирка Маркис Щробл пред RP Online.

„Фокусът на цирк Ронкали е върху поетичните и акробатичните номера.“

В шоуто, заедно с находчивите холограми, участват още клоуни и акробати на въздушен номер с трапец, пише DailyMail,цитиран от profit.bg.

Цирк Roncalli използва 3D холограмни изображения, за да изпълни цялата сцена, така че те да могат да бъдат видяни от всички в публиката.

Основателят на компанията Бернхард Паул е инвестирал над 500 000 евро в усъвършенстването на светлинното шоу, което е видяно от над 600 000 души в последната година. Билетите за цирка струват между 29 и 70 евро.