Превръщат бившата топлоцентрала на НДК в арт център за 3.5 млн. лв.

1
209
Добави коментар

Изображение на инвестиционния проект, спечелил първа награда в конкурса от 2017 г.

Столична община пусна обществена поръчка за преустройството на бившата топлоцентрала на НДК в Център за изкуства и култура. Строителните дейноти се оценяват на близо 3.5 млн. лева (без ДДС).

Срещу тази сума се очаква да бъдат извършени реконструкция, пристрояване, частично надстрояване и преустойство, така че някогашната топлоцентрала да се превърне в обещания от градската управа арт център. Финалният резултат се очаква да бъде постигнат за 300 дни.

Най-голяма тежест при избора на изпълнител ще има цената. Тя ще носи 50 точки, техническата оценка – 30 точки, а срокът за изпълнение – 20 точки. Крайният срок за подаване на оферти е 8 юли.

Победителят ще трябва да се съобрази с вече избрания инвестиционен проект, който бе спечелен от обединението „Колев-Сърбева“. Това се случи на конкурс през 2017 г., когато победителят бе избран от международно журиране. Проектантите, изготвили инвестиционните проекти, следва да упражнят авторски надзор по време на строителството, се посочва изрично в заданието на сегашната обществена поръчка.

От него става ясно, че не са предвидени средства по праграми на Европейския съюз. Преди година стана ясно, че местната управа планира да насочи към проекта част от парите, които получи след продажбата на дела си в Общинска банка.

Крайният срок за подаване на оферти е 8 юли.