Balkan Audio – Dynaudio Bulgaria :: Новите активни тонколони от Dynaudio – Focus 110 A

10
Добави коментар
balkanaudio
balkanaudio

                            
 
Dynaudio Focus 110 A

Повече Музика! Повече Разнообразие! Превъзходно качество на звучене и множество варианти за използване: активната акустична система Focus 110 A е най-универсалната high end компактна тонколона, правена някога от Dynaudio.

След успехът на титулованата мултимедийна акустична система на Dynaudio MC 15, последната разработка на компанията е новата акустична система Focus 110 A, съчетаваща простотата на активните акустични системи със сложността на компактната акустиката на Dynaudio, от high end клас.

За разлика от МС 15, които са оптимизирани за близкото поле и са идеални за настолна употреба, акустичната система Focus 110A е оптимизирана за обикновени помещения и за истински аудиофилски приложения. Благодарение на интегрирания усилвател на мощността и на усъвършенстваната технология на високоговорителите на Dynaudio, многофункционалната акустична система Focus 110A се явява идеален избор за широк диапазон AV-системa от high end клас.
 

Tехнологията: 

В тази уникална активна акустична система са използвани легендарните високоговорители на Dynaudio – мекокуполна пищялка със специално покритие и СЧ/НЧ високоговорител, направен от магнезиево-силикатен полимер (MSP) и напредналата технология на двойно усилване. Благодарение на огромния опит, натрупан от компанията Dynaudio в разработката и производството на активни студийни монитори, високоговорителите на Focus 110 A идеално са съгласувани с вътрешните усилватели, а усилвателите от своя страна – с високоговорителите. Основното предимство на активните акустични системи е оптимизацията на взаимодействието между усилвателите и високоговорителите, позволяваща създаването на по-компактни системи. На всеки високоговорител – свой усилвател! Съгласно тази концепция, във Focus 110 A се използва двойно усилване: във всяка тонколона един 50 W усилвател за СЧ/НЧ високоговорител и един за пищялката. По такъв начин, общата оптимизирана мощност на тази система прави 200 W. Музикалността на тази система очарова от първо прослушване – великолепната точност и динамиката се съчетават с естественото и реалистично звучене.
                           
Мигновено музикално удоволствие – Focus 110 A и стрийминг аудио/мрежови плейъри.
Насладете се на музиката на високо ниво на звука, дори и без CD или винилова плоча.  Музиката може да бъде също с отлично качество на звука с аудио файлове с висок bit-rate,  възпроизведена чрез висококачествени стрийм плейъри. Например DS плейъри на Linn. Повечето  плейъри са с регулируемо ниво на изходния сигнал – идеални за активните Focus  110 A. 

Истинската hi-fi система – Focus 110 A в класическа двуканална стерео система.
Благодарение на вградения стереоусилвател, Focus 110A е идеален за множество различни приложения, като традиционни high end системи или компактни системи за офис или за спално помещение. При традиционната hi-fi система Focus 110A може да се използва и в стереосистема с двуканален предусилвател или в съчетание с интегриран усилвател с изход от предусилвателно стъпало (Pre out). Може да се построи идеалната опростена, минималистична hi-fi система, свързвайки Focus 110 A непосредствено със CD плейър (или DVD/Blu-Ray плейъри) или към всякакъв аудиоизточник (например ЦАП, цифров радиоприемник, спътников ресийвър), оборудван с регулируемо изходно ниво.

Домашно Кино, спретната интеграция – Focus 110 A и процесор на обемен звук.
Focus 110 A позволява по-голяма гъвкавост и свобода за най-напредналите технологии в AV-процесорите. С идеалния усилвател, вече вграден в тонколоната, не e необходим  голям AV-ресийвър или мощен усилвател, само предварителен усилвател е достатъчен. Освен това, ъпгрейд и разширяване на системата може да се осъществява стъпка по стъпка, в нарастване от 2.0 стерео до 12.1 съраунд.

Експериментиране със звука в HD – Focus 110 А и плоскоекранните монитори.
Само наличието на висококласни високоговорители правят HDTV или Blu-ray, източник на върховно наслаждение. Повечето широкоекранни монитори са оборудвани с регулируеми линейни изходи и по този начин могат да бъдат свързани директно към активните Focus 110 A, за постигане на качество на звука, с невероятна разделителна способност.

 Музиката е навсякъде – Focus 110A и мултирум системи.
Многозоналното аудио Ви дава възможност да се насладите на своята любима музика във всяка стая, която искате. С компактните, активни Focus 110 A, създаването на системата не само е просто, а много опростено приятно занимание с high end звука. А благодарение на фурнира от различни видове истинско дърво и гланцови лакове, Focus 110 A се вписват във всяка стая и декор.

Музика, чисто и просто – Focus 110A и компактни мултимедийни плейъри.
Това е може би най-висококласната  компактна музикална система: Представете си, некомпресирани музикални файлове, съхранени на личен медиен плейър или iPod ™, пряко свързани с един чифт Focus 110 A. Резултатът ще бъде неочаквано ниво на качеството на звука, с ненадмината простота на използване.

Focus 110 A са подходящи и за корпоративни инсталации, изискващи висококласно звучене. Всъщност, възможностите на мощната, точна и невероятно универсална акустична система Focus 110 A могат да бъдат ограничени само от нашата фантазия.

www.balkanaudio.com