Дракалиев: Ако г-жа Манолова е толкова загрижена, да плати водата на Комлука

1
178
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Остра реакция предизвика “настоятелната препоръка” на омбудсмана Мая Манолова за пускането на водата на некоректните потребители от Комлука. В писмо до директора на водоснабдителното дружество, кмета и областния управител на Бургас тя настоява водоподаването в кварталите да бъде възстановено.

”Водоподаването към тези абонати е спряно, поради натрупан дълг в размер на 100 000 лв., които няма изгледи да бъдат платени. Законите в нашата страна са еднакви за всички и всеки трябва да ги спазва, т.е. потребителите в кв. „Победа“ трябва да си плащат за тази услуга, както си плащат всички останали български граждани. Никак не отива на един висш орган, какъвто е омбудсмана на Републиката, да призовава за неспазване на законите или за заобикалянето им от определена група хора”, заявява Георги Дракалиев – общински съветник и лидер на ВМРО в Бургас.

Той подчертава, че общината ни си има свой обществен посредник, който би могъл да вземе думата по казуса, но нямало необходимост от намеса от властите в столицата.

”Ако все пак, г-жа Манолова наистина е толкова загрижена, то нека се постарае да осигури отнякъде средства, за да бъде погасен дълга на потребителите от кв. “Победа“, а не да се опитва, както е казал българския народ, да прави с чужда пита – майчин помен”, пише още Дракалиев.