Nintendo Switch извежда видеоигрите от дома и ги превръща в забавление в движение

2
134
Добави коментар

Първи юни чука на вратата ни, а лятото вече разтваря врати пред нас с обещания за почивки и приключения, така че не се сещаме за по-добър подарък за малки, големи и още по-големи момичета и момчета от най-иновативната конзола на пазара – Nintendo Switch. Смело съчетала в себе си настолния гейминг с мобилния такъв, това е гейминг платформата, на която можете да започнете игра на големия телевизор в хола си, да я продължите на плажа или на прелестна планинска поляна, след което да я довършите в хола си, а каталогът с най-разнообразни заглавия за нея продължава да се увеличава едва ли не на ежедневна база – от насочени към най-младата аудитория игри като Super Mario или LEGO франчайзите до брутални във всяко едно отношение заглавия като Wolfenstein: The New Order и Doom.

 

У дома пред телевизора ще можете да поставите конзолата в специална станция, а ако решите да излезете, просто трябва да вземете Nintendo Switch в ръце и той мигновено преминава в ръчен режим на работа, като батерията му издържа до шест часа. Оказва се, че навън ви очаква приятел, който иска да играе с вас? Поставете конзолата на място, където можете да я виждате и двамата, вземете по един Joy-Con контролер и надпреварата започва. За още по-голямо удобство, контролерите са снабдени с приставки за допълнителни бутони, както и с вграден сензор за движение и вибрация, необходим за някои от най-раздвижените парти игри за конзолата.

 

Струва си да се отбележи още, че по правило някои от най-креативните, свежи и забавни игри във всяка конзолна генерация могат да бъдат играни единствено на Nintendo конзолите. Ако търсите забавление в най-чист вид, игри за парти и гейминг платформа, подходяща за динамичния ви начин на живот – Switch e един много добър избор.

 

А иновациите, свързани с конзолата, дори не спират до тук. Nintendo винаги са били известни с факта, че се опитват да приложат нестандартния си подход и да погледнат от неочакван ъгъл на класическото геймплейно преживяване, в опит да придадат ново измерение на думата „забавление“. Да го приближат максимално до невинността на истинските (а не виртуалните) игри на децата, при които единствените граници са тези, маркирани от собственото ви въображение, а делничната реалност оживява в серия от фантастични приключения. Или – както казва президентът на Nintendo за Европа Сатору Шибата – „Нашата мисия е да накараме всеки, който се докосне до наш продукт, да се усмихне.“

Новият повод за усмивки, който ни дава легендарната японска компания, носи името Nintendo Labo. Това e поредица от „направи си сам“ интерактивни комплекти, които работят с Nintendo Switch и са създадени с идеята да вдъхновяват децата и тези, които са запазили детското в себе си. С тях могат да бъдат построени играчки от твърд картон, наречени Toy-Con-и, след което да им бъде вдъхнат живот по най-разнообразни начини, с помощта на конзолата Nintendo Switch и включения в Labo комплектите софтуеър.

 

С всеки Nintendo Labo комплект могат да бъдат сглобени различни Toy-Con играчки – от пиано, през рибарска въдица, до мотоциклет и гигантски робот, като всяка играчка може да бъде комбинирана с конзолата Nintendo Switch и Joy-Con контролерите по различни начини.

 

Ето ги и най-добрите игри за платформата, които можете да откриете в единствената специализирана верига за компютърни и видеоигри в България – Pulsar Games, за да заредите лятото си с емоции.

 

Какво да вземем за малките геймъри: Nintendo Labo комплектите, игрите от LEGO серията,  Yoshi’s Crafted World, Donkey Kong Country: Tropical Freeze, Super Mario Odyssey

 

Какво да вземем за порасналите геймъри: Doom, The Elder Scrolls V: Skyrim, Wolfenstein: The New Order, Diablo III: Eternal Collection, Mortal Kombat 11

 

Какво да вземем за парти: Mario + Rabbids: Kingdom Battle, Super Mario Party, 1-2-Switch, Just Dance 2019, Super Smash Bros. Ultimate, Mario Kart 8 Deluxe

 

Задължителната игра за малки и големи: The Legend of Zelda: Link’s Awakening