Златна карта за отстъпки от цените в Исторически парк

2
154
Добави коментар
IvanStl
IvanStl

Ценоразпис

Само две седмици останаха до откриването на Историческия парк в България и в обществените мрежи се обсъждат цените. В някои случаи се говорят небивалици от рода на „някой казал, друг чул, трети разбрал“ и цената на билета „достигна до 80 лв.“. Това съвсем не е така и в следващите редове може да се запознаете с цените за посещение през 2019 г., както и с отстъпките, които ви дават индивидуалната и семейната златна карта:

Цена на билета за еднократно посещение:
– възрастен: 30 лв. / 20 лв.*,
– пенсионери и хора с увреждания: 15 лв. / 10 лв.*,
– децата под 4 години посещават парка безплатно и без билет,
– за децата между 4 и 18 години: 15 лв. / 10 лв.*,
– семеен билет: 70 лв. / 45 лв.*

Цената на сезонния билет за многократни посещения е както следва:
– индивидуален: 200 лв. / 150 лв.*
– семеен: 300 лв. / 200 лв.*

Отстъпка* – тя се използва при наличието на индивидуална или семейна златна карта.

Златна карта

Златната карта е два вида – индивидуална и семейна. Индивидуалната златна карта дава право на притежателя да се възползва от вход на стойност 20 лева. За да се получи такава, попълват се данните на заявителя, а активирането й става още първия сезон на Историческия парк, сиреч през 2019 година на място. Ако случайно я загубите, попълвате формуляр за издаване на дубликат, предоставяте на документ за самоличност и заплащате такса за преиздаването й.

Семейната златна карта е предназначена за семейства със или без сключен брак, като отстъпките са в сила за всеки член на семейството. В този случай също попълвате формуляр с вашите данни и активирането й отново става с посещение на парка през настоящата година. При загубване, отново се попълва документ, за да се издаде дубликат, представя се документ за самоличност и се заплаща такса за преиздаването й.

Златната карта ви дава възможност да ползвате следните отстъпки за вход, стоки и услуги на територията на Историческия парк:

– цена на входа 20 лв. за хора над 18 години,
– цена на входа 10 лв. за деца на възраст от 4 до 18 години,
– 10% отстъпка от цената на сувенирите,
– 10% от отстъпка от цената на предлаганите услуги и занимания,
– 10% отстъпка от цените на стоките на пазара за натурални продукти в село Неофит Рилски,
– 10% отстъпка от цената на нощувките в къщите за настаняване,
– 10% отстъпка от цените на всички храни и напитки,
– 10% отстъпка от цените на всички предлагани услуги и занимания.

Цената на индивидуалната златна карта е 20 лв., а на семейната е 50 лв. Може да се снабдите с тях до 21.06.2019 и важат до 31.12.2029 г.

Притежателите на индивидуална и семейна златна карта имат право на специална каса за по-бързо обслужване при влизане в Историческия парк.