Лудогорец извади над милион за израелски халф – SportVox

1
108
Добави коментар
sheri
sheri

Лудогорец осъществи доста сериозен трансферен удар. „Орлите“ привлякоха Дан Битон от израелския Ашдод.

Българският шампион ще плати 1 250 000 евро за 23-годишния израелски национал. Битон подписа своя договор с Лудогорец и ще се присъедини към подготовката на отбора през следващата седмица, съобщава Гонг.

За подписа на играча разградчани успяха да надцакат израелските грандове. Битон бе трансферна цел на Макаби Хайфа, Макаби Тел Авив и Бейтар Йерусалим, но в крайна сметка избра предложението на Лудогорец.

23-годишният Битон е едно от най-горещите имена на пазара. Причината е, че остави зад гърба си отличен сезон. В 32 мача той отбеляза 5 гола и е направи още толкова асистенции. Ашдод пък финишира на пето място във втората осмица на първенството.

Дан Битон е роден на 20 юли 1995 година, висок е 175 сантиметра. Може да играе на всеки пост в халфовата линия, включително и като ляво крило. Юноша е на Апоел Беер Шева. За този тим изиграва 11 мача между 2014 и 2017 година. През сезон 2016/17 е под наем в Ашдод, за който участва в 27 шампионатни мача и вкарва 3 гола. С изявите си убеждава клуба да го откупи. От лятото на 2017 година насам има общо 55 двубоя за първенство, в които се е разписал 8 пъти.

Ръководството на Лудогорец се надява Битон успешно да замени остаряващия Марселиньо, който даде доста на разградчани, но си личи, че има спад в неговото представяне.