Днес отново ще се заоблачи, на много места ще има интензивни валежи

2
597
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Днес отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места валежите ще са интензивни, в централните райони – със значителни количества, прогнозират от НИМХ, цитирани от “Фокус”.

Жълт код за значителни валежи и гръмотевици е обявен в 13 области на страната – Кърджали, Хасково, Ямбол, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Търговище, Разград и Шумен. Очакват се валежи от 20-25 л/кв. м, на отделни места и повече. Ще има условия за градушки.

Ще духа слаб до умерен вятър: в западната половина от северозапад, а в източната от север-североизток, като след обяд в цялата страна ще се ориентира от север. Максималните температури ще са между 26 и 31 градуса.

Над Черноморието ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно по северното крайбрежие ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 25 и 27 градуса. Температурата на морската вода е 20-23 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1 200 метра ще бъде около 18 градуса, на 2 000 метра 12 градуса.