Нова порция валежи ни очаква около и след обяд

1
165
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Днес преди обяд ще е предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, на много места, ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици и временно усилване вятъра. Възможни са и градушки. По-интензивни ще са явленията в Централна България, където в 12 области е в сила жълт код за потенциално опасно време. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Преобладаващите максимални температури ще са между 24 и 29 градуса.

По Черноморието ще преобладава слънчево време, прогнозират от НИМХ, цитирани от “Фокус”. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На отделни места около и след обяд ще превали и прегърми. Максималните температури на въздуха ще са между 24 и 27 градуса. Температурата на морската вода е от 19 градуса на север, до 24 градуса на юг. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1 200 метра ще бъде около 18 градуса, на 2 000 метра – 12 градуса.